Kırcaali Valisi Nikola Çanev, Yunanistan’daki Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikidis ile Bulgaristan’da Afrika domuz vebası salgınının yayılması ve enfeksiyonla mücadeleye yönelik tedbirler ile ilgili olarak görüştü.

Çanev, komşu Yunanistan ‘daki yetkililere sınırda bulunan Kirkovo (Kızılağaç) ilçesi de dahil olmak üzere bölgede Afrika domuz vebası vakası tespit edilmemesine rağmen, son derece sıkı kontrollerin uygulandığına ve domuz çiftlikleri bulunmadığına dair güvence verdi. Çanev’in ifadesine göre, ulusal karayolu şebekesi dahilindeki yollar ve Türkiye’den de birçok otomobilin giriş yaptığı Makaza- Nimfea (Yanıkköy) Sınır Kapısı’nda Bulgaristan’a giriş noktasındaki tüm otomobiller dezenfekte ediliyor. Yol kenarındaki üzerinde irtifak hakkı bulunan yiyecek atıklarıyla kirlenmiş alanlar temizleniyor.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tsalikidis, oradaki yetkili makamların da Makaza- Nimfea Sınır Kapısı’nda Yunanistan’a giriş noktasında dezenfeksyon sistemi uygulamaya koyma niyetini doğruladı. Tsalikidis ve Çanev, virüsün sınır ötesi bölgeye yayılma riskini önlemek için daha yakın işbirliğine hazır olduklarını beyan ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar