Cumartesi akşamı Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında konser veren Bulgaristan’da en sevilen halk müziği sanatçılarından biri olan Nikolina Çakırdıkova ve pop-folk müziğinin yıldızı Azis’in şarkılarına 10 000 kişi hep bir ağızdan eşlik etti. 10. Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programı, bu görkemli konserle son buldu. Konserin konukları arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, HÖH milletvekili Ceyhan İbramov, Momçilgrad Fahri Vatandaşı ve Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, HÖH Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erdinç Hayrula, dünya halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ve diğer davetliler yer aldı.

Belediye Başkanı Sunay Hasan, yaptığı selamlama konuşmasında,”Biz Momçilgrad’ın geleneklerini ve ruhunu koruyoruz. Unutmuyoruz. Sadece iki gün önce en ünlü Momchilgradlı hemşehrimiz Naim Süleymanoğlu’nun anıtının açılışını yapmamız rastgele bir şey değil. Bunu tüm zamanların en güçlü insanının ve bütün dünyayı fetheden insanının ilk adımlarını burada attığının unutulmaması için yaptık. Naim, doğup büyüdüğü yeri hiçbir zaman unutmadı. O, her zaman Momçilgradlı olmuştur. Çünkü Momçilgradlı olmak bir nimettir.

Ben bilirim ki, herhangi bir şekilde Momçilgrad ile bağı olan herkes kendini özel hissediyor. Bunun nedeni var: Kısa süreliğine bile olsa bu bölgede yaşayan her birimiz, şu anda nerede yaşarsak yaşayalım ruhen buradayız. Bunun sebebi Momçilgrad’ı kalbimizde taşıyor olmamızdır” diye kaydetti.

Hasan Öztürk de Momçilgrad halkını selamladı. Momçilgrad Fahri Vatandaşı, her zaman memleketine memnuniyetle geldiğini söyledi.

HÖH Başkan Yardımcısı Hasan Azis, 10. Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programının eşi benzeri olmadığını ifade etti. Hasan Azis,”Momçilgrad, bugün Avrupa başkenti haline geldi” dedi.

İzleyicileri coşturan Nikolina Çakırdıkova’nın türkülerine hora oyunları ekibi ve izleyiciler hora oyunlarıyla eşlik ettiler.

Sanatçının kızı Mariya da söylediği türkülerle annesine eşlik etti.

Halk müziği konserinden sonra izleyicileri ışık, ses ve 3D efektleriyle yabancı dünyalara götüren bir lazer gösterisi yapıldı.

Pop-folk müziğinin yıldızı Azis’in sahneye çıkması stadyumu dolduran izleyicilerde müthiş bir coşku yarattı. Ünlü sanatçı yeni hit parçalarını ve popüler şarkılarını seslendirdi. Azis, konser sırasında iki kere hayranlarının yanına giderek yüzlercesiyle özçekim yaptı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar