Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Bulgaristan Danny ve Dessi Tiyatrosu’ndan sanatçı Tania Evtimova “Kuklaların Sihiri” atölye çalışması gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerinin ilgi gösterdiği çalışmada, kukla tiyatro oyununun incelikleri anlatıldı.

uluslararasi-eskisehir-cocuk-ve-genclik-tiyatrolari-festivaliEskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 8’incisi düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali farklı etkinliklerle sürüyor.

Evtimova, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda, “Kuklaların Sihiri” adlı atölye çalışmasıyla kuklaların sihirli dünyasına bir yolculuğa çıkıldığını bildirdi.

Küçük nesnelerin, yaratıcı oyuncaklarla, kuklalara nasıl dönüştüğünün katılımcılarla keşfetmek istediklerini dile getiren Evtimova, kukla tiyatrosunun dünyanın en eski sanatlarından birisi olduğunu vurguladı.

“Çünkü, her anne, bebeğini, ilk önce el hareketleriyle eğlendirmeye çalışır. Böylece kukla doğmuştur. Ondan sonrası büyükler için kuklalar doğdu. Her ülkenin kuklada, kendi milli kahramanı vardır. Hacivat Karagöz de olduğu gibi… Kuklada her şey, eğlence ve komik bir şekilde anlatılmıştır” diye konuştu.

Evtimova, çalışmada en basitinden en zoruna kukla oyunları gösterisinde yapılması gerekenleri, incelikleri ve kurallarını anlattı.

Daha sonra katılımcılar, kukla oyunu gösterisi için perde arkasında birebir uygulama yaptı.

Reklamlar