Üç ülkeden gençler, Kırcaali’de Bulgaristan ile kendi ülkeleri arasında dostluk köprüsü kuruyor. “Bir Köprü de Biz Olalım” sloganı altında yürütülen proje kapsamında bugün Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan 12 genç ressam ve fotoğrafçı Kırcaali’ye gelecek. Yarın Yunanistan’ın Gümülcine şehrindeki Müzik Okulu’nda okuyan akranları da onlara katılacak. Proje, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü ve Kırcaali Rotary Kulübü’nün girişimiyle yürütülüyor. Projeye, Gümülcine Rotary Kulübü de katıldı.

Kırcaali’deki programa ev sahipliği yapacak olan Kırcaali Rotary Kulübü’nün ortakları Kırcaali Birleşik Çocuk Kompleksi (ODK) ve Kırcaali Belediyesi’dir.

Programın doruk noktası yarın olacak. Yaratıcı sanat atölyeleri kurulacak. ODK binasına öğrencilerin eserlerine yer verilen sergi izlenime sunulacak. Saat 17.00’de başlayacak olan programda proje, başlangıcından günümüze kadar fotoğraflarla tanıtılacak. Gümülcine’den gelecek konuklar konser sunacak. Katılımcılara teşekkür belgesi sunulacak.

Bugün Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, Edirne’den gelecek konuklarla görüşecek. Genç yetenekler, ziyaret programı kapsamında Şeytan Köprüsü ve Perperikon Arkeolojik Kompleksi gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edecekler. Sürprizler de olacak.

Program, Kırcaali Rotary Kulübü üyeleri tarafından ODK’nın desteği ile organize edildi. Çocuklar, Kırcaali Rotary Kulübü üyelerine ait otellere yerleştirecekler, onlara ait restoranlarda yemek yiyecekler ve onlara ait ulaşım araçlarını kullanacaklar.

Üç ülkeden Rotaryenler,bu yıl ikincisi düzenlenen Orpheus Hayırseverlik Gecesi’ne katılacaklar. Kırcaali Rotary Kulübü üyeleri, Çoçuk Trafik Eğitim Parkı yapılması amacıyla bağış toplamak istiyorlar.

Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Valentin Gogev,”Çocuklarımızın hayatı ve sağlığı önceliğimizdir. Kırcaali Rotary Kulübü’nün projelerinin çoğu buna yöneliktir” diye ifade etti. Orpheus Hayırseverlik Gecesi, 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Kırcaali Rotary Kulübü ve Kırcaali Havacılık ve Motosiklet Spor Kulübü tarafından ortaklaşa olarak bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Kırcaali Üzerinde Kanatlar” başlığı altındaki girişim, teknik nedenlerden dolayı erteleniyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar