Rekabeti Koruma Komisyonu, Uber ve şirketin yan kuruluşları Uber BV, Uber Rasier Opreations ve iki Hollanda şirketine toplam tutarı 200 bin levayı bulan cezaya çarptırdı.Ticari Sicilinde bir araştırma, sermayenin Amerikan kaynaklı olup Hollanda şirketlerinin daha iki şirketin kaydını yaptırdıkları ortaya çıktı, yani bunlar Uber Bulgaria ve Uber Bıulgaria Softwear and Development şirketleridir. Rekabeti Koruma Komisyonu sözcüsü Mario Gravrailov’a göre, yapılan denetleme sonucu, Uber şirketinin, şirket temsilcilerinin toplu ulaşım ile değil de, teknoloji ile uğraştıklarını iddia etmelerine rağmen, taksimetre hizmetleri sundukları ortaya çıktı.

“Bu iddialara, Uber şirketinin sunduğu hizmetlerin, taksi ulaşımının tüm özelliklerini taşıdığı niteliklerden kaynaklanıyor: örneğin müşteri tarafından çizilen rota üzerine ücretli ulaşım hzimetleri sunulmaktadır. Söz konusu on-line platformu, bu hizmeti sunan taksi sürücülerine vergi muafından yararlanmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca bu taksi şoförleri gerekli lisans ücretlerini da yatırmıyorlar, ki bu sektörde çalışan geri kalan şirketler ödemek zorunda kalıyorlar.

Uber’in iki yan şirketine haksız rekabet ve sektördeki kuralları ihlalı nedeniyle 50’şer bin levalık ceza uygulanmış. Bunun dışında Rekabeti Koruma Komisyonu, şirketlerin her birine ciro hakkında bilgi erişimi sağlamadığı gerekçesiyle 50’şer bin leva ceza kesti.”

Uber temsilcileri yorum yapmaktan kaçındı. Rekabeti Koruma Komisyonu tarafından uygulanan ceza, iki Hollanda şirketi tarafından itiraz edilebilir. Bunun dışında Rekabeti Koruma Komisyonu, şirketlere rekabet dışı faaliyetlerine son vermelerini öneriyor. Şirketler bu karara uymak zorundalar.

Reklamlar