Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği’nin organizasyonunda, TÜRKSOY Uluslararası Oda Gençlik Korosu 18 Temmuz 2019 saat 19.00’da Filibe Roma Stadyumu’nda konser verecek.

TÜRKSOY Gençlik Korosu, Temmuz 2019’da gerçekleşecek turne kapsamında, Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Portekiz’de konserler verecektir.

TÜRKSOY üye ülkelerinin önde gelen konservatuvarlarından yetenekli genç ses sanatçılarının bir araya getirilmesi ile 2015 yılında kurulan ve aynı yıl içinde Almanya’da düzenlenen Dünya Koro Olimpiyatlarında 3 farklı dalda ödül kazanan TÜRKSOY Gençlik Korosu’na bu yıl Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Tataristan (RF)’dan 35 genç sanatçı katılıyor.

Koro’da şef olarak Kazakistan’dan, Kazakistan Flarmoni Koro Şefi Gulmira Kuttybadamova, Türkiye’den ise Azerbaycan Halk Sanatçısı, TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu Şefi Elnara Kerimova yer alıyor.

TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Korosu

Türk dünyası orkestraları arasında repertuar, şef, müzisyen değişimlerinin yapılabilmesi ve Türk müziğinin dünyaya tanıtılması amaçları doğrultusunda, Türk cumhuriyetlerinin önde gelen konservatuarlarından seçilen başarılı genç müzisyenlerin bir araya getirilmesiyle kurulan TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Korosu, kuruluşunu takiben gerçekleştirdiği konserler ve aldığı ödüllerle Türk dünyasının gururu oldu.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve (RF)Tataristan’dan katılan öğrencilerden kurulmuş koro Ankara’da bir araya gelerek 15 Haziran 2015 tarihinde çalışmalarına başladı. 32. Dönem Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi Toplantısı sırasında alınan karar üzerine hayata geçirilen proje Türk halkları arasında koro müziğinin yaygınlaştırılması ve mevcut birikimin tüm dünyaya tanıtılmasını amaçlarken, TÜRKSOY çatısı altında bir araya gelen genç sanatçılar alanında uzman kişilerden aldıkları eğitimlerle birlikte inanılmaz başarılara imza attılar.

TRT Radyo Koro Şefi Elnara Karimova ve Kazakistan Flarmoni Koro Şefi Kyttybadamova’dan eğitim alan TÜRKSOY Gençlik Oda Korosu sanatçıları Türkiye’de bulundukları süre içerisinde TRT stüdyolarında ilk kayıtlarını da gerçekleştirme fırsatı yakaladı.

İlk büyük sınavlarını 2. Avrupa Koro Oyunları sırasında veren TÜRKSOY Gençlik Oda Korosu, 5-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında tüm Türk dünyasını Almanya’da gerçekleştirilen yarışmada temsil ederek kazandıkları 3 Altın Madalya ile tüm Türk dünyasının gurur kaynağı oldular.

Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biri olan Magdeburg’da bir araya gelen dünya koroları farklı kategorilerde gerçekleştirilen yarışmalarda kıyasıya yarıştı. Yarışma sonuçları açıklanırken grupların coşkusu görülmeye değerdi.

TÜRKSOY Gençlik Oda Korosu, etapların tamamlanmasının ardından seçici kurul tarafından 3 Altın Madalya’ya layık görüldü. Ekibin seslendirdiği folklorik ezgiler dinleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

2016 yılında ise TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Korosu Almanya’nın Bayreuth kentinde düzenlenen Festival Junger Künstler Bayreuth adlı festivale katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden koroların katıldığı bu festival Türk Dünyasının genç sanatçıları için tecrübe alışverişi açısından da çok önemli bir deneyim oldu.

TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Korosu, festival kapsamında 10 farklı şehirde konserler vererek Avrupa’nın ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen dinleyicilere de Türk kültürünü tanıtmış oldu. TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Korosu ayrıca, festival kapsamında tüm katılımcı koroların birleştirilmesiyle oluşturulan Harmony International korosunda da yer aldı ve başarılı konserlere imza atarak Türk dünyasının gurur kaynağı oldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar