Bulgaristan’dan Türkiye’ye çıkışların Kapitan Andreevo- Kapıkule sınır kapısında yoğun olduğu açıklandı. Türk gümrüğü, Türk vatandaşı olmayanların girişine izin vermiyor. Salgın tehlikesinin yüksek olduğu ülkelerin vatandaşı olan TIR sürücülerinin de Türkiye’ye girişlerine izin verilmiyor. Söz konusu ülkelere son 14 günde gitmiş olan TIR şoförlerinin de sınırdan Türkiye’ye girmelerine izin verilmiyor.

Yunan gümrüğü ise sadece Yunanistan’da yaşayan veya çalışan ve bunun için Yunanca resmi belgesi bulunan yabancıların girişine izin veriyor. Yunanistan, TIR şoförlerine kısıtlama uygulamıyor.

Romanya ile sınırda kamyonların giriş- çıkışlarında sorun yaşanmazken, Nikopol, Sviştov, Kaynarca, Kruşari ve Kardam sınır kapılarında Romanya geçici olarak otomobil ve yolcu girişlerine izin vermiyor. Transit geçen TIR kamyonları Ruse-Cürücü ve Vidin-Kalafat sınır kaılarından Romanya’ya girebilir.

Kuzey Makedonya ve Sırbistan sınır kapılarında otomobil, minibüsv ve otobüslerin giriş- çıkışları yasak. Kuzey Makedonya’dan Bulgaristan’a girmek isteyen vatandaşlar Güeşevo ve Deve Bayır sınır kapılarını kullanabilir.

BNR

Reklamlar