Türkiye Bulgaristan Büyükelçiliği’ne Angel Cholakov atandı. Bulgaristan Bakanlar Kurulu kararıyla alınan atama haberi akabinde kamuoyuyla paylaşıldı.

Geçtiğimiz ay bir dizi diplomat atamasını gerçekleştiren Bulgaristan yönetimi mevcut Türkiye Büyükelçisi Nadezhda Neynsky’ın yerine Angel Cholakov’u atadı. 45 Yaşındaki Cholakov, daha önce Bulgaristan’ın Fransa Büyükelçiliği görevinde idi.

Bulgaristan'ın yeni Ankara Büyükelçisi atandı | Bizim Gazete

ANGEL CHOLAKOV KİMDİR?

Mühendis  Angel Cholakov 1975’te Bulgaristan Sofya’da doğdu. Angel Cholakov yüksek lisans eğitimini Brüksel’de Mühendislik Yönetimi Bölümü- Finans uzmanlık alanında tamamlamıştır. Avrupa Komisyonu bünyesinde stajını tamamlayan Cholakov, beş yıl süresince Brüksel’de uluslararası finansal hizmetler alanında Finansal Analist olarak çalışmıştır.

Yine Brüksel’de Siyaset Bilimi alanında ikinci yüksek lisansını tamamlayan yeni Türkiye Büyükelçisi, Bulgaristan’a dönüş yaparak Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa Birliği Müdürlüğü’nde çalışmalarına devam etmiştir. 2009 yılından 2013’e kadar halen Başbakan olarak görev yapan Boyko Borisov’un dış politika danışmanlığı görevinde bulunmuştur. İtalyanca, İsveççe, Fransızca, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Nadezhda Neynsky Kimdir?

Daha önce Bulgaristan’ın Dışişleri Bakanlığı’nı üstlenen mevcut Türkiye Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, dört dönem Bulgaristan Parlamentosunda milletvekilliği yapmıştı.  Gazetecilik ve Dilbilimi üzerine eğitim alan Bulgaristan temsilcisi olarak Türkiye’de dört yıl Büyükelçilik görevini yürüttü. Türkiye Bulgaristan Büyükelçiliği’ne Angel Cholakov Atandı. Neynsky’in yeni görev yeri henüz açıklanmadı.

Bilgi & Görsel: Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı

 

Reklamlar