Dünyanın birçok ülkesinden tanınmış ressamların katılacağı Filibe Müzeler ve Galeriler Gecesi, Türk ressamların sergisiyle açılıyor. 20 Eylül 2013’te gerçekleşecek etkinlikte, aralarında TRT spikeri Çağatay Gökmen’in de olduğu üç Türk ressamın eserleri sergilenecek. turk-ressamlar-bulgar-sanatseverlerle

Filibe’de düzenlenecek Müzeler ve Galeriler Gecesi etkinliği kapsamında şehrin en ünlü galerilerinden biri olan Aspect Sanat Galerisi’nde, Türkiye’den Hikmet Çetinkaya, Şükran İstanbullu ve Çağatay Gökmen’in eserleri sergilenecek.

Bulgaristan’ın sanat şehri Filibe’de Türk bayrağının dalgalandırılacağı bu önemli etkinlik, 20 Eylül Cuma günü Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci’nin de katılacağı törenle açılacak. Sergi açılışında ayrıca, Türk ressamlar Bulgar sanatseverlere canlı performansla resim yapacak.

Filibe Müzeler ve Galeriler etkinliğinin ikinci gününde ise Radyo Plovdiv (Filibe) Binası’nın lobisinde Türk ressamların katılımıyla çocuklara yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışmada Türk ressamların Bulgar çocuklarla yapacağı resimler Radyo binasının lobisinde sergilenecek.

Bulgar sanatseverlerle bu önemli etkinlikte bir araya gelecek olan Hikmet Çetinkaya, Gazi Üniversitesi Resim Bölümü mezunu. Kendi ismini taşıyan bir resim atölyesi kuran Çetinkaya, kamu kurum ve kuruluşlarında resim atölyesi kurulmasına öncülük etti, resim dersleri verdi ve sanat danışmanlığı yaptı. Türkiye ve yurtdışında onlarca kişisel ve karma sergiye katılan Çetinkaya, çalışmalarını bir süre Paris’te açtığı resim atölyesinde sürdürdü.

Resim kariyerine Hikmet Çetinkaya’nın atölyesindeki çalışmalarla başlayan TRT spikeri Çağatay Gökmen de hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın pek çok kentinde kişisel ve karma sergiler açtı.

2001 yılından bu yana Çetinkaya Atölyesi’nde Hikmet Çetinkaya ve Erdoğan Seçil ile çalışan Şükran İstanbullu ise eserlerinde ana tema olarak leylakları kullanıyor. Ankara Kadın Ressamlar Derneği üyesi olan İstanbullu, yurtiçi ve yurtdışında, kişisel sergilerinin yanı sıra karma sergilere, fuar ve festivallere katıldı.

3 Türk ressamın seçkin eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı sergi 3 hafta sürecek.

Reklamlar