BULTÜRK Derneği , Bayrampaşa Belediyesi, Moldova Dostluk-Kültür ve Dayanışma Derneği ve Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi (Bilim Kurulu-BGSAM) ortaklaşa “Türk Dünyası’nda Kadın” konulu Uluslararası konferans düzenliyoruz. Burada amacımız, sadece tarihi bilgi vermek değil, Türk Dünyasında bu günkü kadının yerini tespit etmek ve geleceğe yönelik hedeflerimizi belirlemektir. (Bu konferansımızda bu alandaki bilimsel çalışmaların mesajları milli ve Milletlerarası ortamlara aktarılacaktır.)

Derneğimizin buradaki hedefi, bu etkinlik ile uluslararası bir platform oluşturmak, bu konunun sadece bizim toplumumuzun ilgi alanında kalması yerine uluslararası ortamlara da iletilmesini sağlamaktır. Bunun gayreti içindeyiz. Bu nedenle, Türkiye’de akredite olmuş basın-yayın kuruluşları aracılığı ile evrensel mesajların ve bildirilerin dünya medyasına aktarılmasını arzu etmekteyiz.

Bu niyetimizi ve amacımızı gerçekleştirebilmek için yerli ve yabancı kuruluşlara davetiye gönderdik.

Konferans sonunda ayrıca bir sonuç bildirgesi yayınlayarak tespitlerimizi ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanında sosyal medya aracılığı ile de sadece İstanbul’da 1 milyon, Türkiye de genel nüfusun %10’nu oluşturan Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza, Bulgaristan’da ve Avrupa’da yaşayanlara da duyurulacaktır.

Ayrıca, bu toplantı sebebi ile önümüzdeki Mayıs ayında Bulgaristan’da yapılacak olan AB Parlamento ve Erken Genel seçimlerinde özellikle kadın adayların ön plana çıkarılması konusunda duyarlılık oluşturulacaktır. Bu konferans Bulgaristan’daki tüm siyasal partilerin kadın aday göstermeleri konusunda teşvik edici ve itici olmasını ümit etmekteyiz.

“31 Mart 2019 Yerel Seçimler”de Türkiye’de yaşayan ve göçlerle 10 milyonu aşan Bulgaristan Türklerinin oy kullanmaları konusunda bilinçlenmeleri sağlanacak ve AB vatandaşları da olmaları nedeniyle Türkiye’nin uluslararası düzeydeki kazanımlarına yenilerinin eklenmesini. En büyük arzumuz Türk-İslam değerlerinin yaşadığı coğrafyalarda yeniden kardeşliğin  hâkim olmasıdır. Bu kapsamda yerli ve milli anlayışın daha da güçlenmesine katkı yapmak en başta gelen faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır. Bu davamızda siz değerli basın-yayın kuruluşlarının büyük desteğine ihtiyacımızın olduğunu özellikle belirtmek isteriz.

Neden İstanbul?

Sadece İstanbul genelinde 93 harbinden günümüze kadar göçlerle 1 milyonu aşan Bulgaristan Türklerinin Balkanlara öncülük etmesinin Türk dünyasında etkisinin daha büyük olacağı kanaatindeyiz. Bizim soydaşlarımız, Derneklerimizin toplumsal fayda sağlayacak etkinliklerine yoğun ilgi göstermekte, milletin geleceği ve yararı için aldığımız kararları desteklemektedir.

Ancak daha etkin bir katılım ve etkileşim için medyamız faaliyetlerimize daha fazla yer vermesinin öneminin bilincindeyiz.

Bu bağlamda BULTÜRK Derneği olarak, yaptığımız, yapacağımız çalışmalarımızı yazılı görsel basın-yayın ve sosyal medya ve bilişim araçları ile herkese ulaştırmak istiyoruz. Bundan böyle çok daha güzel etkinlikler, çalışmalar yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Destek Sizden, Hizmet Bizden, Öneriler, projeler sizden, bunlara yön vermek hayata geçirmek bizden olacaktır.

Saygılarımızla,

Rafet Ulutürk
BULTÜRK Derneği
Genel Başkanı

 

 

Konferans Programı

08 Mart 2019 – Cuma Konferansa Gelenleri Karşılama

18.00 Otele Yerleştirme

09 Mart 2019 Cumartesi

12.00 – 13.00:
Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonu’nda Çay ve Kahve İkramı

13.00: Açılış
Sunucu: Zeynep KÖŞKER
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı
BULTÜRK-BGSAM Tanıtımı Slayt Gösterisi – 8 dk.
Selâmlama Konuşmaları (Protokol)

KONFERANS KONUŞMALARI

14.00 – I. Oturum:
Oturum Başkanı Prof.Dr. Ali Fuat ÖRENÇ,
İ.U. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü

Konuşmacılar:

* Ganire PAŞAYEVA, Azerbaycan Milletvekili

* Emete GÖZÜGÜZELLİ, Girne Amerikan Üniversitesinde Akademisyen–KKTC
* Cemile KINACI, Hacı Bayram VELİ Üniversitesi

* Fatma SÖNMEZ-Kazakistan/Türkistan Saygın Vatandaşı /Yesevi Yolu Araştırmacısı

* Hasine ŞEN, İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü-Türkiye

* Nadina Cavadova – Çuvaşistan-Rusya, Gazeteci (Radyo – TV); Doktor (siyasal
bilgiler uluslararası ilişkiler bilim dalı.)

15.00 Çay ve Kahve Arası:

15.30 II. Oturum:
Oturum Başkanı: Oya CANBA ZOĞLU,
BULTÜRK Derneği Genel Sekreteri

Konuşmacılar:

* Fatma AKTAŞ – Avrasya Vakfı Başkanı – Hollanda

* Seniha RASİM – Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneği Genel Başkanı – Almanya

* Vera ERTURUL – Gagauz Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı

* Sema Uygur Bıdak (İsa Yusuf Alptekin Vakfı ve Doğu Türkistan Vakfı Kadın Kolları Başkanı)

* Havva Pehlivan ÖZGÜR – Bulgaristan

* Bayır-Bucak Türkmenleri Temsilcisi

17.30: Kapanıs

 

İletişim İçin ;

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği  –  www.bulturk.org.tr
34045 – Bayrampaşa / İstanbul  Telefon : +90 212 511 63 47
E-Posta : bilgi@bulturk.org.tr

 

 

Reklamlar