TURİZMİ TEŞVİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Değerli dostlar,

Turizm hizmetleri yönetim birliklerinin kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Bakanlıklar arası yetki kargaşasının bitirilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler yapılması vb. içeren Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinin tespitine ilişkin yeni kriterler getirilmiştir. Özellikle, tanımlarda yapılan değişiklikle birlikte turizm merkezlerinin tespitinin kamu taşınmazlarını kapsayacak şekilde yapılması öngörülmüştür. Bu bölgelerde “turizm hizmetleri yönetim birliği” kurulması öngörülmektedir.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığının kontrol ve denetimi dışında turizm kullanımları oluşmasının önlenmesi, turizm sektörünün tek elden ve kapsayıcı stratejiyle geliştirilmesi hedefi doğrultusunda, jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.
  • Lüks kampçılık turizm türünün, ülkemiz mevzuatında da yasal altlığını oluşturulmakta ve kontrollü gelişimi sağlanmaktadır.
  • Bakanlıkça ülke turizmine ve tanıtımına katkı sağladığı değerlendirilen ve boyları 39 metre üzerinde olan yatların Türk karasularında faaliyet göstermelerine ve seyrine ilişkin usul ve esaslar belirlenmekte, bu durumda alınacak harçlar da Harçlar Kanuna eklenen tarife ile belirlenmektedir.
  • Turizm yatırımı yapılmak üzere yatırımcılara tahsis edilecek kamu taşınmazlarının Kültür ve Turizm Bakanlığının tasarrufuna alınması ve yatırımcılara tahsisi konularında kurumlar arası yetki çakışmasını giderilmesi ve bu süreçlerin hızlıca yürütülebilmesi için düzenlemeler yapılmıştır.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezleri içinde her ölçekteki plânları yapma, yaptırma, re’sen onaylama ve tadil etme konusundaki yetkisine ilave olarak, bu bölge ve merkezlerle çakışan korunan alanlardaki planların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile mutabakat sağlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülmesi sağlanmaktadır. Böylece, bu alanlara ilişkin kurumlar arası yetki çakışması ve ihtilaf ortadan kaldırılarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemler azaltılmış, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyeti giderilmiş ve yatırımların hızla planlanıp hayata geçirilmesi sağlanmış olacaktır.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss255.pdf

Değerli dostlar;

Milletimizin beklentilerine cevap verecek, ülkemizi üst liglere taşıyacak oldukça güzel yasama çalışmalarımız oldu, olmaya da devam ediyor. 27. Dönem 4. Yasama Yılı, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesiyle nihayete erdi. Oldukça verimli ve başarılı geçtiğini düşündüğümüz 27. Dönem 4. Yasama Yılında 25’i önemli alanlara, 55’i uluslararası sözleşmelerin uygun bulunmasına dair teklif olmak üzere, Turizmi Teşvik Kanunu Teklifinin kabul edilmesiyle birlikte toplamda 81 Kanun Teklifimiz yasalaştı.

Emek veren, katkı sunan tüm partilerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemiz için hayırlara vesile olması dileğiyle, yeni yasama yılının milletimiz için, hepimizin için şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Yarın Kurban Bayramı’nın 1. günü.

Bayramlar, sevdiklerimizle gönül köprülerimizi güçlendirmemize vesile olan, birlik, beraberlik ve dayanışmanın doruğa ulaştığı müstesna günlerdir. Bayram; kimi zaman bir çocuğu sevindirirken yüzünde beliren gülümseme, kimi zaman, bir yaşlıyı ziyaretimizde alınan dua, gönlündeki hoşnuttur. Üstad Sezai Karakoç, “Saatlerini çabuk tüket ey ulu gece, Kurban Bayramıdır en derin bayram bence…” diyor.

Bu duygularla, şehit ailelerimizin, gazilerimizin, siz kıymetli dostlarımızın, aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın insanlık için barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor; salgın tedbirleriyle geçireceğimiz son bayram olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Bülent Turan Mobil Uygulama;

İOS: https://apps.apple.com/tr/app/bulent-turan/id1438759180?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kaysajans.bturan

 

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

 

 

Av.Bülent TURAN
Çanakkale Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili
Reklamlar