Gazeteci, yazar Tufan Türenç, 1945 yılında Yenişehir, Bursa’da dünyaya gelmiştir. Ailesi Bulgaristan’ın Tırnovo bölgesinden Türkiye’ye göç etmiştir. Beş yaşına kadar babası ihtisas için İstanbul Akasaray’da Hastanede olduğundan 1950 yılına kadar İstanbul’da yaşamış ve sonra Afyon’a tayin olmuştur.

Afyon Dumlupınar İlk Okulunda okuyan Tufan Türenç, ilk okuldan sonra yatılı olarak okuduğu İstanbul Saint Benoit Fransız Lisesinden 1964 yılında mezun olmuştur.

İlk başlarda Nişantaşı’ndaki özel eczacılık okuluna kayıt yaptıran yazar burada bir yıl okuduktan sonra Fındıkzade’de Gazetecilik Okuluna girmiş ve Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun olmuştur.

Gazetecilik mesleğine 1968 yılının sonlarına doğru stajyer muhabir olarak Milliyet gazetesinde başlamıştır. 1986 yılına kadar burada çalışmıştır. 1986 yılında Güneş Gazetesine geçmiş, iki yıl sonra da Çetin Emeç’in başında bulunduğu Hürriyet gazetesine geçmiştir.

Gazeteciler Cemiyet üyesi ve Fenerbahçe Kongre üyesi olan Tufan Türenç, Hürriyet gazetesi yazı işleri müdürü ve 1992 yılından bu yana köşe yazarı görevini sürdürmektedir.

 

 

Reklamlar