Başarılı bir müzisyen olmak için muhakkak ki cesaret gerek, ancak bu her zaman yeterli olmuyor. Hele ki önünüze çıkacak engeller tek başınıza aşamayacağınız türdense. İşte bu yüzden, bu dikenli yolda, hayallerinize ulaşmaya çalşırken, size yardım eli uzatan insanlar, hayatınızın çok önemli birer yapı taşı haline gelir. Var böyle hikayer!

Tomas Tomov’un hikayesi.

Daha çocuk yaşlarda halk müziği söylemeye başladı. Ancak en büyük hayali klasik müzik eğitimi almaktı. Tomas, Dupnitsa kasabasından, bir kenar mahallede büyüdü. O yıllarda, özel bir eğitim alabileceğini, profesyonel bir destek görebileceğini hayal bile edememiyordu. Sanatçı olma yolunda ilerlerken, Tomas’ın karşısına, hayalini kendi hayaliymiş gibi kucaklayan insanlar çıktı. Şimdilerde Ulusal Müzik Akademisi “Prof. Panço Vladigov”da ögrenci. 23 yaşında. Farklı müzik tarzlarını seviyor, ancak “ben ciddiyi seçtim” diyor:

“Hem anne tarafı, hem baba tarafı müzisyen olunca böyle oluyor işte. Bundan kaçış yok. Yani, müziği ben değil, o beni seçti. Yeteneğim var, bunun üstüne Müzik Akademisi’nde eğitim de alıyorum, bundan sonrası – ilerlemek! Babam yurdışı seyahatlerinden döndüğünde çantasını karıştırmayı seviyordum. Çantasında popüler müzisyenlerin yaptığı birçok caz ve klasik CD buluyordum. Dinlediğim tüm o müzikler zamanla beni kendine hapsettiler. İlkokuldayım. Bir gün öğretmenim koridor boyunca şarkı söylediğimi duydu ve Andrea Bocelli’nin “Vivo per lei” şarkısının bir mısrasını uzattı bana. Opera icra etme yeteneğim varmış meğer… Sonra 4 yıl boyunca Kyustendil’de halk müziği eğitimi aldım.”

Tomas, genç bir adam olarak hep “yükseklerde uçmayı” hayal ettiğini, ancak öğreneceği daha çok şey olduğunu da itiraf etmiyor değil:

“Müziğin kalbine- İtalya’ya ulaşmak istiyorum. Tabii ki burada, Bulgaristan’da da başarılı olmak istiyorum, gençlerin klasik müzikle uğraştıklarının daha sık duyulmasını istiyorum. Burada da kendi şarkılarımı ve videolarımı yapmak isterim. Fakat fikrimce, bazı ülkelerde klasik müzik, ülkemizden daha fazla rağbet görüyor sanki. Yakınlarımı çok seviyorum ve şayet mesleki yoluma yurtdışında devam edersem desteklerini özleyeceğim.”

Genç sanatçının başarıya inancı sonsuz. Tomas, kendisine her şeyin mümkün olabileceğini gösteren insanlara son derece müteşekkir olduğunu paylaşıyor. Bunların arasında Lyudmila Jivkova ve kurduğu “Etnik Diyaloğun Gelişimi İçin Öğrenci Topluluğu” vakfı da yer alıyor. Tomas’ın minnettar olduğu bir diğer fakıf ise “Sosyal Alternatif Birliği”.

“Eğitim Olanakları ve Başarıları” programının müdürü Ognyan İsaev vakıfla ilgili:

“Vakfın temel amacı, ekonomik açıdan savunmasız sosyal gruplardan insanları eğitim, işgücü piyasasında yer bulmaları ve yaşam tarzlarının normalleşmesi konularında desteklemektir. Vakfın dört ana programı var. Örneğin benim temsil ettiğim program entegrasyon eğitimine odaklı stratejik hedeflere ulaşmayı amaçlayan birkaç kuruluşu destek sağlıyor. Tomas Tomov, “Sosyal Alternatif Birliği”nin yardım ettiği birçok genç insandan biri.”

Aldığı destek Tomas’a, “Yetenek Sizsiniz Bulgaristan” yarışma formatını kazandığında, 2014’ten sonra karşılaştığı sanatsal ve yaşamsal zorlukların üstesinden gelmesi için güç veriyor:

“Bana olan ilgi iki yıl boyunca devam etti. Olaylar nasıl mı gelişti? Televizyon programına katılmıştım, sabah uyandığımda benimle röportaj yapmak isteyen on beş gazeteci beni bekliyordu. Çocukken hep bunun hayalini kurdum, ama belli ki buna hazır değilmişim… bana olan ilgi yavaş yavaş azaldı, ardından üç yıl boyunca içime kapandım. Fakat şimdi yeniden profesyonel gelişim, başarı, sanat insanlarıyla ortak projeler hayal ediyorum. Kendimi 5 yıl sonra nerede mi görüyorum? İzleyiciler tarafından sevileceğim, kendi kariyerimle şöhretin tadını çıkarabileceğim bir yerde umarım. Ünlü olma hayalim size banal gelebilir, ama ben bunu hayal ediyorum işte. Tabii ki, ben ve ailemin sağlıklı, mutlu ve her zaman olduğu gibi yine birimize bağlı kalmamızı da istiyorum.” diyor hayalleri peşinde koşan genç sanatçı Tomas Tomov.

BNR

Reklamlar