Sağlık Bakanlığı önündeki protesto çadırında haftalardır eylem yapan tıp uzmanlarının bir bölümünün, Sağlık Bakanı Kiril Ananiev ile görüşmesi bekleniyor.

Toplantıda tıp uzmanları daha yüksek maaş, daha iyi çalışma koşulları ve sağlık sektörüyle ilgili kanun değişiklikleri talepleri, sağlık bakanının tekrar dikkatine sunucak. BNR’ye konuşan protestocuların başkanı Elena Toneva, mevcut sağlık sistemi modelinin tamamen değiştirilmesinde ısrar edeceklerini bildirdi. Toneva, “Şu anda sağlık sektöründeki ödeme prensibi ‘ne kadar daha çok hasta varsa, o kadar daha yüksek maaş var’ temelinde çalışıyor. Bu, şeytani bir model ve bunun ne bize ne de hastalara bir yararı var, bizim ahlaki değerlerimize zarar veriyor ve hastalarımızın sağlığı tehlikede. Artık gözden geçirme konusunu konuşma zamanı.” şekliden konuştu. Sağlık çalışanlarının eylemleri, Şubat sonundan bu yana devam ediyor.

Sağlık Bakanı Kiril Ananiyev’in protesto eyleminde bulunan hemşirelerle yaptığı dört saatlik toplantınınn ardından, bir ay içinde taleplerini karşılamak amacıyla somut önlemler  sözü verdi.

 

BNR

Reklamlar