Kırcaali’de dört fabrikanın sahibi olan Teklas Holding, geçen yılki faaliyetlerinden dolayı Volkswagen Grubu’nun ortakları arasından birinciliğe layık görüldü. Almanya, Japonya ve Fransa’dan önde gelen şirketlerin arasından seçilerek ödülü kazandı. Tüm kriterlere uygun ve Volkswagen Grubu’nun dünyadaki tedarikçileri arasında rakipsiz gösterildi.

Teklas Holdingi tüm dünya otomobil markaları için kauçuk, plastik ve metal ürünlerinden yapılan yakıt, fren ve soğutma sistemleri üretmektedir. Kırcaali’de, şirketin uzmanları tarafından Tesla elektrikli otomobiller için geliştirilen 6 parça üretildi. Ayrıca hibrid otomobil parçaları üretiminde de uzmanlaşmıştır. Otomotiv devleri Daimler Benz, BMW ve Volkswagen 15 yıllık bir perspektifle kontratlar sunmaktadır. Türkiye ve Bulgaristan’ın yanı sıra Sırbistan, Çin ve Meksika’da da fabrikaları var. Lojistik merkezleri ise dünyanın her yerinde bulunmaktadır.

Volkswagen Grup İcra Kurulu Başkanı Dr. Herbert Dies, geçen yılki katılım ve iş birliği için tedarikçilere teşekkür etti ve otomotiv endüstrisinin ortaklığı ve dönüşümü hakkında konuştu: “Bizim güçlü ve güvenilir ortaklara ihtiyacımız var, çünkü sanayimizin dönüşümü hız kazanmakta. Gelecekte esneklik, yenilikçi gücü ve girişimci cesareti daha önemli olacaktır. İşte bu nedenle, karar alma ve uygulama sürecinde daha hızlı ve daha etkili bir çalışma için temelleri atmaktayız.”

Dr. Dies, nisan ayı ortasında imzalanan yeni grup yapısının önemini açıkladı ve devam eden ekonomik başarı için sağlıklı bir kurum kültürünün önemini vurgulayarak, “Tedarikçilerimizin yüksek standartları tanımlamasını ve karşılamasını da bekliyoruz” dedi.

Volkswagen Kamu İhale Kurulu Üyesi Ralph Brandstad konuşmasında, “Dijitalleşme, elektronik hareketlilik ve otonom sürüş ile birlikte, işimizi temelden değiştirecek. Aynı zamanda, sürdürülebilir eylem için karmaşıklığı ve gereksinimleri artırmaktadırlar” dedi. Ralph Brandstad, tedarikçilerle işbirliğinde temel değişikliklerin çerçevesini çizdi. Gelecekte sürdürülebilirlik derecesi, tedarikçilerin sürdürülebilirlik standartları açısından değerlendirilmesinde en önemli faktörlerden biri olacaktır. Brandstad, “Sorunlarımızı ortaklarımızla çözmek ve sürdürülebilir bir tedarik zinciri için çalışmak istiyoruz” diye belirtti.

Volkswagen Grubu artık 16.kez üstün taahhüt ve yenilikçi gücü ile en iyi tedarikçilerini bir önceki yıldan onurlandırıyor. Bu yılki etkinlik, şirketin yönlendirmesini yansıtan birkaç yeniliği içeriyordu.

Volkswagen Grubu’nun üst düzey temsilcilerinden oluşan “kategoride sponsorlar” olarak ödüller verildi. Başka bir yeni özellik ise, “E-mobilite”, “Akıllı Sürüş” ve “Yılın Lansmanı” ödülünün üç ek kategorisinin tanıtımı oldu. Bu yılın ödüllerinin yedi kategorisi, otomotiv endüstrisinin dönüşümü ve ilgili gelecekteki temaları yansıtıyor.

Teklas ödülü, Holding’in sahibi Raul Danon tarafından kabul edildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar