62 kategorisinde dünya ikincisi olan Taybe Hüseyin, Pressclub Bulgaria tarafından geleneksel olarak her ay yapılan anket sonuçlarına göre Eylül Ayının Sporcusu seçildi. Kazakistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikinciliği elde eden Taybe Hüseyin, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı kazandı.

Bulgaristan’da 2018’de Yılının En İyi Sporcusu seçilen Taybe Hüseyin, Eylül Ayının Sporcusu ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bana gösterdiğiniz saygıdan ve Eylül Ayının Sporcusu seçmenizden dolayı teşekkür etmek istiyorum, çünkü benim için geçen ay son derece başarılı geçti -dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalyalar kazandım” diye ifade etti.

Başarılı sporcu, şampiyonlardan sonra yaptığı tatilinden de bahsetti.

Taybe,” Dinlendim. Elimden geldiğince yarıştan önceki tüm gerginliği üzerimden attım. Tatil, bu hafta antrenmanlara başladığımız için kısaydı. Kendimi iyi hissediyorum, sağlıklıyım” diye kaydetti.

Taybe, yine Kırgız rakibi Aysulu Tinibekova karşısında 3:5’lik skorla mağlup olduğu Kazakistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası finaline değindi.

Taybe Hüseyin,” Final maçında bir anda kendimi koyuverdim diyebilirim. İkinci bir dünya şampiyonluğu kazanmama çok az bir zaman kalmıştı, ama bu maçı hep hatırlayacağım ve kulağıma küpe olacak. Başka zaman böyle bir durumda ne yapacağımı bileceğim” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar