Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı’nın Kasım ayı Cumartesi Sohbetlerinin konuğu, Makedonyalı Türk Tarihçi Prof.Dr. Yusuf Hamzaoğlu oldu. “Balkanlarda Türk Olmak ve Türk Kültürü ile Yaşamak” başlıklı söyleşide konulan Tarihçi Hamzaoğlu, Orta Asya’dan Balkanlara Türk Tarihini anlattı.

“RUMELİ’DE TÜRK OLMAK ŞEREFTİR”

Yeni Balkan’da yer alan habere göre Peçenek, Avar, Oguz, Kuman, Hazar, Tatar, Macar, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Türkleri hakkında bilgiler veren Hamzaoğlu, “Rumeli’de Türk olmak, şereftir, güçtür” dedi.

“BİR ASIR SONRA AVRUPA’DA TÜRK DEVLETİ KURULABİLİR”

Avrupa’ya medeniyeti getiren milletin Türk Milleti oldugunu belirten Makedonyalı Türk Tarihçi Hamzaoğlu, “100-150 yıl sonra Avrupa da Türk Devletleri kurulursa kimsenin şasırmaması gerekir. Büyük devlet olmak için büyük millet olmak gerekir” dedi.

“OSMANLI TOPRAKLARINDA TEK BİR TOPLU MEZAR BULAMAZSINIZ”

Söyleşinin soru-cevap kısmında Osmanlı Devleti’nin tarihinde soykırım olmadığını söyleyen Hamzaoğlu, bu topraklarda kazı yapıldığında bir tek toplu mezar bulunamayacağını bunun da Osmalılar’ın soykırım yapmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

“TÜRK ve MÜSLÜMAN AYNI ANLAMDA KULLANILIYOR”

Rumeli’de her toprakta Türk izinin oldugunu ifade eden Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu, esiden “Türk olmanın Müslüman olmak, Müslüman olmanınsa Türk olmak anlamında kullanıldığını” söyledi.

TARİHÇİ HAMZAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Türk Veteriner Hekimleri Birligi Vakfi Genel Başkanı ve Nallıhan Eski Belediye Başkanı Sefa Gür ise Prof.Dr. Yusuf Hamzaoğlu’nu konuk etmekten onur duyduklarını ifade ederek, Türk Milliyetçileri ve Vakıf Üyeleri adına şükranlarını iletti.
Ankara Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyfettin Saralar ise “Rumeli’ye ve Rumeli Türklüğüne bugüne kadar destek olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rumeli Türkleri olarak minnettariz, Cuhurbaşkanimizin talimatlarıyla bizleri hastahanesiz, okulsuz, ögretmensiz bırakmayan TİKA’ya da ayrıca şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

Söyleşiye Makedonya’nın Manastır kentinden katılan Türkolog Gülçin Balat ise “Türk Veteriner Hekimleri’nin Rumeli Türklerini ve Rumeli Kültürünü gündemlerine almalarının kendilerini mutlu ettigini” söyledi. Ayrıca “Vakfın Rumeli’de Tarım ve Hayvancılik Projeleri uygulaması ile bölgeye ekonomik katkı sağlayabileceğini” ifade etti.

Söyleşiye; Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Başkanı ve Nallıhan Eski Belediye Başkanı Sefa Gür ile vakıf üyeleri; Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı, Bakanlık Müşaviri Ali Eroğlu ile Konsey üyeleri; Konsey Eski Başkanı Talat Gözet; Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Kurucusu ve Atom Enerji Kurumu Eski Başkanı İzzet Öztaşıran ile Ankara Veteriner Fakültesi ögrencileri katıldı.

 

Timeturk

Reklamlar