BULGARİSTAN’ın Burgaz kentin bağlı Ruen kasabası Belediyesi’nce düzenlenen güreşlerde, Edirne Belediyesi pehlivanı Tansel Umut başpehlivan oldu.

Bulgaristan’ın Burgaz iline bağlı Ruen Belediyesi’nin 40’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle, Ruen Belediyesi tarafından etkinlikler kapsamında minder ve yağlı güreşler düzenlendi. Türkiye’den Edirne Belediyesi güreşçilerinin yanı sıra Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Rusya ve Romanya’dan toplam 187 güreşçinin katıldığı müsabakalar minder ve yağlı güreş olarak iki ayrı etapta gerçekleştirildi.

Yağlı güreşlerde, Edirne Belediyesi pehlivanı Tansel Umut başpehlivan oldu. Bu kategoride Edirne Belediyesi güreşçisi Ali Rıza Özkayalar ikinci, Serkan Üğdüller üçüncü oldu. Başaltı güreşlerinde ise Bulgaristan’dan Ömer Fevzi birincilik elde etti. Başaltında Edirne Belediyesi güreşçisi Umut Geleç ikincilik, Yiğit Gider de üçüncülük elde etti. Güreşlere Edirne Belediyesi davul-zurna ekibi eşlik etti. Etkinliklere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve çok sayıda bölge belediye başkanı ve Hak ve Özgürlükler Partisi milletvekilleri katıldı.

 

DHA

Reklamlar