Şumen Yabancı Diller Lisesi öğrencileri, “Village corner” adlı uluslararası projede ödül kazandı.

İnisiyatifin amacı, farklı ülkelerden öğrenciler arasında işbirliğini teşvik etmek ve böylece ufuklarının genişlemesi için katkı sağlamak. Bulgaristan öğrencileri takımında komşu Romanya ve Sırbistan’dan ve Litvanya’dan öğrenciler vardı. Proje kuralına göre, yarışmaya katılan öğrenciler ülkeleri hakkında 7 enteresan şey anlattıkları maksimum 7 dakika uzunlukta bir klip hazırlamaları.

Şumen radyosuna verdiği söyleşide, 10. sınıf öğrencisi Boris İvanov, hazırladıkları klip ile ilgili şunları paylaştı:

“National Geographic kanalında yayınlanan farklı ülkeler ile ilgili klipleri örnek almaya karar verdik. Bu klipler ülkenin doğası ile ilgili bilgilerle başlıyor, kültür ile devam ediyor ve ardından enteresan yemekleri tanıtıyorlar.”

Doğdukları şehir Şumen’in güzelliklerinden en fazlasını gösterebilmek için Boris ve sınıf arkadaşları, video kliplerini ünlü “Bulgaristan devletinin kurucuları – 1300” merdiven anıtı yanında çekme kararı alıyor. Videoda çocukların ülkemizi anlattıkları yedi özel şey ise Bulgar yoğurdu, gül yağı, “Dyavolskoto gırlo” mağarası, geleneksel kıyafetler, tarihimiz, “kukeri” dansları ve geleneksel ev yapımı ekmek.

Boris İvanov sözlerine devamla şunları paylaştı:

“Bulgaristan’da evde pişirilen özel ekmek birçok geleneksel bayram gününde kullanılıyor. Bulgarlar için ekmek hayattır. Ekmeğin bizim geçmişimiz ve kültürümüz ile ne kadar derinden bağlantılı olduğunu öğrendik.”

Boris, projeye katılan diğer ülkeler ile ilgili çok enteresan şeyler de öğrendiğini söyledi ve hala takımının nasıl bir ödül alacağını bilmediğini söylüyor. Ancak Boris ve sınıf arkadaşları için en büyük ödül, bu zor sınama ve engel dolu günlerde bile öğrencilerin gelişmeye ve yeni zirveler fethetmeye devam ettiklerini göstermek oldu.

BNR

Reklamlar