Deliorman’da çocuk ve gençlerle en aktiv olarak bilinen Şumnu Kültür Evi, yeni sanat ve kültür sezonunu açmak için ilk buluşmayı düzenledi. Bilindiği gibi, kurumun Destan Folklor Grubu, Kadın Korosu, El İşleri Kulübü, Mozaik Çocuk korosu dışında Bulgaristan’da tek ve eşi olmayan Davul Zurna Takımı, Kız Saz Orkestrası, Karagöz Gölge Tiyatrosu, Genç Kalemler Edebiyat Kulübü, Memleketim Araştırmna Ekibi gibi külüp ve grupları çalışmaya başladı. Açılış toplantısına Şumnu’nun birçok okulundan gelen üyeler, katıldı ve her zaman olduğu gibi türkü, ilahi, mani, şiir ve sunumlarıyla heyecan yarattı. sumnu-turk-kultur-evi-davulcularıDaha açılış anından Kurban bayramı kutlama gösterilerine hazırlık başladı. Deliorman ve çevreden bayram şenlik ve kutlamalarına birçok davet geldi.

Şumnu Kültür Evi Kütuphanesi, kapılarını açarak Türk Klasik Edebiyatı, Deliorman ve Rodoplar Türk edebiyatı ve Türk dünyası edebiyatı eserleri ile sevgili okuyucularını bekliyor. Ankara Ege Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesine ve Türküyeye göç eden ve kitaplarını bağışlayan kalemseverlerine kütuphanemizi zenginleştirmek için katkılarına özel teşekkürlerimizi sunuyoruz.

El işleri kulübü, yeni yıla kadar Ebru atölyesi kapılarını açacak ve bu çok eski Türk sanatıyla ilgili kurslar düzenlenecek. İlgisi olanlar, şimdiden bizleri arayabilir.

Ayrıca gelenek olan Genç Kalemler Şiir yarışmasını bu yılki düzenleme hazırlıkları işleri paylaşıldı. Bilindiği gibi 2003 yılından beri Şumnu Genç Kalemler Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında sadece Bulgaristan’dan değil, Balkanlar’dan da genç, kaleme yatkın olan katılımcılar da yer aldı. Başarılarından dolayı, onlara her yıl farklı farklı ödüller sunuldu- fotoğraf makineleri, cep telefonları, kitap ve dergiler, Bulgaristan ve Türkiye gezileri gibi…
Bu yıl Genç Kalemler Şiir Yarışması Ödül Töreni, 2 Kasım 2013’te, saat 11.00, Şumnu Kültür Evi’nde düzenlenecek. Şiirler 12, 18 ve 32 yaş grubuna göre değerlendirilecek. Şiir yarışmasına katılmak isteyenler, 20 Ekim 2013 tarihine kadar yazılarını gönderecek. Türkçe öğretmenleri, yazar, şair ve gazeteciler, Genç Kalemler Juri ekibinde yer alacak.

Şumnu Genç Kalemler Şiir Yarışmasına katılalım, sürpriz olan ödülleri kazanalım.

 

Mozaik Dergisi

Reklamlar