Bulgaristan Başmüftülüğü Eğitim Dairesi, 1-3 Nisan 2019 döneminde Rusçuk, Şumnu ve Mestanlı şehirlerinde bulunan imam-hatip liselerinde okuyan öğrencilere yönelik üç günlük gezi ve seminer programı düzenledi.

Başkent Sofya’da gerçekleştirilen seminere 43 öğrenci katıldı. Öğrencilerle görüşen Başmüftü Dr. Mustafa Hacı onları eğitimlerine devam etmeleri için motive etti ve yöneldikleri alanda en iyisi olmalarını tavsiye etti. Dr. Hacı, seminerin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seminer programının önemine vurgu yaptı.

Başkenti ziyaret programı kapsamında ilahiyat lisesi öğrencileri, Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Sabri Ahmet, Başmüftü Yardımcısı Ahmet Hasanov, Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik ve Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şenol Genç ile de görüştüler. Başmüftülüğün ve Türkiye Büyükelçiliği’nin temsilcileri öğrencilerle onurlu bir şahsiyet ve Müslüman olarak yetişmeleri üzerine konuştular.

Grandmufti.bg haber sitesine konuşan Bulgaristan Başmüftülüğü Eğitim Dairesi yetkilileri, “Cumhurbaşkanı Rumen Radev de geleneksel olarak imam-hatip öğrencilerini makamında kabul etti. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Radev, ilahiyat liselerinin önem arz ettiğini ve bu okullarda okuyan öğrencilerin ülkenin onurlu vatandaşları olmalarını beklediğini kaydetti. Öğrenciler, gösterdiği sıcak misafirperverlik için Cumhurbaşkanı’na teşekkür ettiler” diye anlattılar.

Program kapsamında Ulusal Meclisi, Banyabaşı Camii’ni, Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, ayrıca Sofya Yüksek İslâm Enstitüsü’nü de ziyaret ederek oradaki öğrenciler ve öğretim görevlileriyle de görüşme fırsatı buldular.

Öğrenciler, Sofya’dan güzel ve olumlu izlenimlerle ayrıldılar ve mükemmel bir şekilde organize edilen program için Başmüftülüğe teşekkür ettiler.

Bulgaristan Başmüftülüğü Eğitim Dairesi de seminer programının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar