Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Sn. Aylin Sekizkök hanımefendi ve beraberindeki heyet mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Başmüftülüğe anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşme Başmüftülük binasının konuk ağırlama odasında yapıldı.

Bulgaristan Müslümanlarının dînî lideri Dr. Mustafa Hacı, Büyükelçi Sn. Sekizkök’e teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başmüftü Sn. Hacı; Bulgaristan ile Türkiye’nin tarihi bağları olan iki ülke olduklarına değinerek, bügüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini ve buna inancının tam olduğunu söyledi. Ayrıca iki ülkenin dînî kurumları arasındaki ilişkilerin de dün olduğu gibi bugün de çok iyi bir seviyede olduğuna işaret etti.

Büyükelçi Sn. Sekizkök, Başmüftülüğün başlatmış olduğu Ramazan ayı kumanya kampanyasına Türkiye’nin resmi makamları ve özel sektörüyle destek verdiğini açıklarken, halihazırda ilk kumanyaların ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Başmüftülükle bilistişare bütün Bölge Müftülüklerine gönderildiğini dile getirdi. Ayrıca, dünyayı tehdit eden COVID-19’la mücadele kapsamında din görevlilerinin daha sağlıklı koşullarda çalışabilmeleri için Bulgaristan’da faaliyet gösteren bir Türk şirketi tarafından üretilen 300 adet tıbbi amaçlı koruyucu giysiyi de Başmüftülüğe hibe ettiler.

Başmüftü Dr. Mustafa Hacı uzun yıllardur Türkiye’nin Başmüftülüğe yaptığı maddi ve manevi yardımların değerinin Bulgaristan Müslümanları nezdinde çok büyük olduğunu ifade etti.

Görüşme esnasında Yüksek Şura Başkanı Sn. Vedat Ahmed, T.C. Sofya Büyükelçiliği Müsteşarı Sn. Erman Topçu, T.C. Sofya Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Sn. Mehmet Genç ve Başmüftülük Genel Sekreteri Celâl Faik de hazır bulundu.

Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar