Boyko Borisov “Ben size barış teklif ediyorum. Uzmanları alalım ve sorumlulukla Aralık ayında pandemiden çıkıp, ileri devam edelim” dedi.

Facebook’tan yazdığı mesajda Borisov: “Sizde uzmanlık yok, bunu öğrenmeniz gerekir. Bizde ise muazzam potansiyel var. Kimin daha büyük olduğunu tartışmaktansa, birleşmenin yolunu arasak daha iyi olur. Dünya bize bakıyor” dedi. Borisov: “Üç krizle baş eden başka birini biliyor musunuz? Ekonomiki göç ve pandemi krizinin üstesinden geliyoruz” diye yazdı.

BSP sosyoloji ajanslarının sandık çıkış anketlerinden ilk neticeleri değerlendirmeyi red etti. BNR muhabiri Daniel İnkov’un Gallup ajansının neticelerine dayanarak, “İma takav narod” partisinin sürpriz bir şekilde sosyalist partisinin öne geçtiğine dikkat çekti.

Sosyalist partisinden yapılan açıklamada, paralel sayım gerçekleştirecekleri aktarıldı. BSP yönetimi 45. Dönem Millet Meclisinde birinci parti olmak konusunda iddialı çıkış yapmıştı.

Fakat sandık çıkış anketlerinden elde edilen ilk neticelere göre, BSP üçüncü parti konumunda kalacak.

Sandıktan çıkan ilk anket sonuçlarına göre ikinci siyasi parti olarak gösterilen ve şaşırtıcı çıkış yapan“İma takav narod” partisinin lideri Slavi Trifonov Facebook sayfasından yazdığı mesajda Covid- 19 belirtileriyle eve kapandığını duyurdu.

Seçimlerin önemini vurgulayan Trifonov, sosyal medyada mesajınıza devamla “Seçimlerin galibi seçmenler oldu. Siz iktidarı isediniz ve değişiklik kaçınılmaz oldu”dedi.

Mustafa Karadayı: Bulgaristan’da seçmenler değişiklikten yana oy kullandı, dedi.

DPS- Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı sandıklardan çıkış anketerine dayanan ilk sonuçları değerlendirdi ve “İlk analizlere ve medyada gördüğümüze göre, Bulgaristan’da seçmenler değişiklikten yana oy kullandı” dedi. 

Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis BNR’ye yaptığı açıklamada, DPS’nin ülkede önemli kararlar alan etken olma umutlarını iletti.  Hasan Azis nihai sonuçların beklenmesi çağrısını iletti ve: “Partiler arasında diyalog taraftarı olduğumuzu her zaman beyan ediyoruz. Bu diyalog bazında ülkenin onlarca yıl ileriye dönük stratejik hedefleri belirlenmektedir” dedi. 

BNR’nin Pleven muhabiri Latinka Svetozarova’ya konuşan VMRO lideri Krasimir Karakaçanov, politik liderlerin “iktidar sevdasından” dolayı yeni seçimlere ihtimal verdiğini belirtti. 

Karakaçanov: “Ne yazık ki hükümet kurmanın zor olacağı bir duruma girebiliriz ve sonra yeni seçimlerin yolunu tutabiliriz” şeklinde konuştu. Karakaçanov VMRO’nun DPS ile ortak bir hükümette yer almayacağına vurgu yaptı

“İzpravi se! Mutri van” lideri Maya Manolova BNR’ye açıklamasında Boyko Borisovun dördüncü hükümet kurmasının imkansız olacağını öne sürdü. Manolova’nın sözlerine göre, parlamento seçimlerinin büyük galibi protestoların siyasi güçü oldu.

Seçim sandıklarından çıkan ilk sonuçların değerlendirmelerine göre, yeni meclise yedi parti girecek. 

BNR

Reklamlar