Bulgaristan’da 2001-2005 yıllarında Başbakanlık yapan Simeon Sakskoburgotski, ülkede yaklaşık iki aydır devam eden hükümet karşıtı protestoları ve etnik temele dayalı bölücülüğü eleştirdi.Sakskoburgotski

Son günlerde hükümet lehine başlatılan sokak gösterilerini de onaylamadığını belirten Simeon Sakskoburgotski, belirli çevrelerin demokrasinin kusurlarından yararlanmak isteyerek, toplumu hükümet taraftarı ve aleyhtarı protestoculara bölmeyi amaçladığını belirtti.
Sakskoburgotsi, kişisel internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, toplumun protesto edenler, protestolara karşı gelenler, yoksul, varlıklı, Bulgar, Türk, Roman ve Yahudi olarak bölünmek istenmesine karşı çıktı.
Aynı zamanda ülke medyasını da eleştiren Sakskloburgotski, medya kuruluşlarında ve sosyal iletişim ağlarında devletin kurumlarına karşı saygısızlık örneklerinin çoğaldığını kaydederek, bu şekilde yabancı yatırımcıların ve turistlerin korkutulduğunu vurguladı.

Bulgaristan’da 1945 yılında henüz 9 yaşındayken komünist rejim tarafından İspanya‘ya sürgüne gönderilen ve 50 yıl sonra kurduğu parti ile seçimlere girerek 2001-2005 yıllarında ülkesinin Başbakanı olan Kral 2. Simeon Sakskoburgotski’nin partisi Ulusal Özgürlük ve Yükseliş Hareketi (NDSV) daha sonraki seçimlerde Parlamento dışında kalmıştı.
Nahit Doğu, AA

Reklamlar