100 km / s hıza kadar çıkan bir kasırga, Rusçuk bölgesindeki altı köyü elektriksiz bıraktı. Bunlardan ikisi Dve Mogili belediyesinde. BGNES’in bildirdiğine göre Baniska ve Mogilino’dan bahsediyoruz ve Vetovo belediyesinde Smirnenski köyünde elektrik yok.

Byala belediyesinin elektrik beslemesinde de sorunlar vardı. Bistrentsi, Pet Kladentsi ve Koprivets köyleri kısa bir süre elektriksiz kaldı ve en son verilere göre burada elektrik temini sağlandı. Gece boyunca Marten kasabasında elektrik yoktu, ancak güç kaynağı orada da sürdürüldü.

Elektrik dağıtım şirketi, Ruse kasabasındaki Kaseva Cheshma ve Akatsiite bölgelerinde de elektrik tedarikiyle ilgili sorunlar olduğunu bildirdi.

Tüm belediye yolları ve Rousse bölgesindeki ulusal karayolu ağı, kış koşullarında arabalar ve kamyonlar için açıktır ve geçilebilirdir. Gece boyunca yol bakım firmaları ve Bölge Yol Müdürlüğü’ne ait toplam 32 makine, yolları buzlanmaya karşı işledi ve temizledi. Biriken kar yaklaşık 1-2 cm’dir ve sadece belirli yerlerde 5 cm’ye ulaşır.İyi haberler arasında rüzgârın zayıflaması ve şu anda 20 m / s veya 72 km / s’den fazla olmamasıdır.

Rusçuk’taki Meteoroloji Gözlemevi, düşük sıcaklıklar nedeniyle bazı yerlerde ince bir buz örtüsü oluşmasının mümkün olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Soğuk hava da bekleniyor ve sıcaklıklar önümüzdeki hafta -10 dereceye düşebilir.

Bölgede su temini ve kesintili telekomünikasyon konusunda herhangi bir sorun olmadığı belediye görevlilerinden anlaşılıyor.

BG Haber

Reklamlar