Aslen Kırcaali’nin Miladinovo köyünden olup bugün Türkiye, Çorlu’da oturan Hüseyin Ramadanov’un (Altınses) türkülerini Bulgaristan Radyosu’ndan beğenerek dinliyor ve dinletiyoruz. Geçtiğimiz günlerde kendisine sosyal medya sayesinde ulaştık. Eski Sofya Radyosu, şimdiki Bulgaristan Radyosu’ndan aradığımızda “Beni neredeyse 40 yıl eskilere götürdüğünüz” diyerek heyecanını gizleyemedi.

Ve Hüseyin Ramadanov’un (Altınses), akordeona olan sevgisini anlatırken “İlk akordeonumu rahmetli babam, amcamın motoruna binerek Haskovo’dan satın aldı. Öğretmenin İvanka ise bana ilk notaları gösterdi ve o gün,bugün bende akordeon sevdası hiç tükenmedi” dedi.

Altınses ismini nasıl ve nerede aldığını da paylaşan ses sanatçımız “Kırklareli’ne muhacır kağıdını almaya gittiğimizde oradaki memur, sıra soyadıma gelince ve benim Sofya Radyosunda türkü söylediğimi duyunca “Çal bir türkü de, sesinin güzel olup olmadığını duyalım” dedi. Ben heyecandan neredeyse sesimi kaybetmiş bir şekilde bir türkü söyledim. Memur “Sesin güzelmiş, sana Altınses soyadını verelim, olur mu” dedi.

Bugün Hüseyin Ramadanov’un (Altınses), seçimini sanat müziğinden yana kullansa da, ilk olarak 1976, daha sonra da 1980’li yıllarda Sofya Radyosu’da söylediği birbirinden güzel Rodop türkülerini, orkestra şefi ve besteci Turgut Şinikâr ve şair Sabahattin Bayramov ile çalışmalarını unutmuyor.

Müzik sevdasını en küçük torunu Erkut’un da devam edeceğinden emin Hüseyin Ramadanov…
Bizler de ses sanatçımıza başarılar dilerken türkülerini bundan sonra da büyük bir memnuniyetle dinleyeceğimizi söylemeden geçemedik!

Röportajın tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.


Şevkiye Çakır, BNR

Reklamlar