Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, Ardino’nun kardeş Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Görüşmede Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Nasko Kiçukov, ilçenin bazı köy muhtarları ve iş insanları da yer aldılar. Ardino heyetinin Nülüfer Belediyesi’ne ziyareti, 20.Eğridereliler Buluşma Gecesi’ne katılmak üzere üç günlük Bursa ziyareti kapsamında gerçekleştirildi.

İki belediye başkanı arasındaki toplantı son derece dostane bir atmosferde gerçekleşti. Onlar, gelecekte yapılacak iş birliğini ele aldılar, idari yönetim, kültür, turizm, spor ve bölgesel kalkınma alanlarında proje hazırlama ve uygulanmasına yönelik ortak hedefler belirlediler.

Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ardino heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bozbey, ” Yıllardır Ardino ile dostane ilişkiler sürdürmekteyiz. İyi uygulamaları birbirimizle paylaşıyoruz ve destekliyoruz. Aramızdaki ilişkileri daha da güçlendireceğimizi ve devam edeceğimizi umuyorum” diye ifade etti. Bozbey, Ardino’nun temsilcilerini geleneksel olarak Mayıs ayında yapılan bu yılki Uluslararası Spor Şenlikleri’ne de katılmaya davet etti.

Belediye Başkanı Resmi Murat, ev sahiplerine sıcak karşılama için teşekkür etti. Murat, mevkidaşına Şeytan Köprüsü’nün fotoğrafını hediye etti.

Nilüfer Belediyesi, Ardino’nun kardeşlik protokolü imzaladığı ilk belediye olup, iki belediye arasındaki temaslar 24 yıldır sürmektedir. Bu süre zarfında uzak mesafelere rağmen iki belediye arasındaki dostluk her geçen yıl daha da derinleşti.

Resmi Murat, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ile de resmi bir görüşme yaptı. Belediye Başkanı, dernek başkanı Aydın Yılmaz’a Ardino’nun merkezinden görüntü yansıtan bir resim tablosu hediye etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar