Başbakan Boyko Borisov, Razgrad (Hazargrat) şehrindeki Amilum Bulgaria Mısır İşleme Fabrikası’nın yeni tesisinin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Başbakan,” Yatırımlar, artık gerçek anlamda ekonomiye yapılıyor ve yaratılan katma değer Bulgaristan’da kalıyor” diye kaydetti. Yıllardır yatırımların perakende zincirlerine, bankalara, elektrik dağıtım şirketlerine yapıldığını ve kazançların yurt dışına aktarıldığını belirten Borisov, Bulgaristan’daki çok daha iyi altyapı ve iş dünyası ile kurumlar arasındaki daha iyi düzeydeki işbirliğinin, daha kaliteli yatırımlar yapılması için şartlar yarattığını vurguladı. Çiftçilere verilen devlet sübvansiyonlarını örnek veren Borisov, mısır üretilmesi, fabrika kurulması, işyerleri açılması için 2, 7 milyar levadan fazla destek verildiğini belirtti.

Yeni yatırımın maliyeti 200 milyon levanın üzerinde olacak. Yeni tesisin faaliyete başlamasından sonra fabrikada çalışan sayısının 300 kişi artması bekleniyor. Kapasiteyi artırmadan sonra fabrika 900 bin ton mısır işleyebilecek. Üretimin büyük bir bölümü, uluslararası pazarlara ihraç edilecek ve Bulgaristan’ın ticaret dengesi açısından önemli ölçüde olumlu sonuç alınmasına yol açacak.

Başbakan,” Gerçek fabrikalar, işçiler ve üretimle, fonlar durdurulduğunda ekonominin gerekli ekonomik büyümeyi sağlayabileceğinden emin olacağız” diye vurguladı. Borisov, Bulgar ürünlerinin Batı Balkan ve Orta Avrupa ülkelerine ihracatını kolaylaştıracak 4, 8 ve 10 nolu ulaşım koridorlarının inşaat aşamasında olduğunu hatırlattı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar