Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan’ı ziyaret eden Deutsche Welle Genel Müdürü Peter Limburg ile yaptığı görüşmede,” Sadece özgür ve bağımsız medyalar demokrasinin önündeki tehlikelere karşı koyabilir” diye belirtti.

Cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleştirilen görüşmede Almanya’nın Sofya Büyükelçisi Christoph Eichhorn de hazır bulundu.

İkili, kamu medyaları da dahil olmak üzere medyaların mali ve siyasi bağımsızlığını garanti etmenin yollarını tartıştı.

Görüşmede sosyal medyaların rekabet ortamı karşısında profesyonel gazetecilik standartlarının uygulanmasının önündeki zorluklar da tartışıldı.

Okuyucu, dinleyici, izleyici ve takipçi kitlesinin medya okuryazarlığının teşvik edilmesine de değinildi.

Devlet Başkanı,” “Özellikle Avrupa Birliği tarafından finanse edilen programlar kapsamında sağlanan kaynaklarla finanse etme konusunda açık ve şeffaf kriterlere ihtiyacımız var” diye kaydetti.

Deutsche Welle Genel Müdürü, Cumhurbaşkanı’na Alman medya kuruluşunun faaliyetleri, finansmanı ve girişimleri hakkında bilgi verdi. Limburg, medya okuryazarlığının gelişimi ve sahte haberlere karşı mücadeleyle ilgili Deutsche Welle Akademisi hakkında konuştu.

Alman medya kuruluşu DW, 30 dilde yayın yapıyor ve televizyon, radyo ve internette yayınlanan içerikle haftada 197 milyon dinleyici, izleyici ve takipçiye ulaşıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar