Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova: Devlet düzeninin yeniden sağlanması için oy verdim

Oy hakkını makine aracılığı ile kullandıktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “Bulgaristan vatandaşları kaderimizi kendi ellerimize alıyoruz, bu seçimler normallik, yasaların ve kuralların geri dönmesi, halkın taşıdığı dev potansiyelin ortaya çıkması yolunda atılan ilk adım olacak” dedi.

Reşit olan bütün Bulgaristan vatandaşlarını sandık başına gitmeye çağıran Radev “Tarihe demokrasi dersinden sınavda kalanlar olarak geçmeyelim” dedi.

Cumhurbaşkanının sözlerine göre genel seçimler daha geçen yıl yapılmalıydı.

“ Birçok insanın hayatı korunacaktı ve kaostan kaçınılacaktı” diyen Radev, istikrarlı parlamento, güçlü ve başarılı hükümet beklentisini paylaştı.

Rus casusları olayını yorumlayan Radev, mahkemenin büyük güvenlik zaafiyeti olduğunu teyit etmesi halinde bunun derin bir problem olduğu anlamına geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ise, makine ile oy verdikten sonra şöyle konuştu:

“ Devletin yeniden güçlü olması için, zeki ve başarılı olan ve Bulgaristan’ı nereye doğru götürdüğünü bilen insanlar tarafından yönetilmesi için oy verdim. Bir avuç insanın faydalanmasını sağlayan devlet değil, her vatandaşını düşünen devlet için oy verdim. Düzen ve kuralların olduğu, herkesin layık bir yere sahip olduğu, gençlerin ise ülkeyi terketmektense gelişme şansına sahip oldukları,  yurt dışındaki vatandaşlarını sadece seçimlerde düşünmeyip onlara yönelik politikaları onlarla birlikte yapan devlet için”.

BNR

Reklamlar