Boyko Borisov hükümetinin istifa etmesi talebi ile düzenlenen protestoların 83. akşamı katılımcılar, Cumhurbaşkanlığı önündeki fıskiyenin etrafında toplandı.

BNR muhabirleri Bakanlar Kurulu ve Halk Meclisi girişlerinde polis mevcudiyetinin artırıldığını aktardı.

Özel bir haber ajansı önünde de gösteri düzenlendi. Protestoculara göre ajans gazetecilik standartlarını ihlal ederek Başbakan Boyko Borisov ve Başsavcı İvan Geşev’e karşı yapılan protestolarla ilgili iftiralar kullanıyor.

DPS lideri Mustafa Karadayı tarafından bugün yapılan açıklama üzerine protesto organizatörleri arasında yer alan Zehirli Üçlü’den protesto edenlerin DPS’yi muhalefet partisi olarak görmedikleri açıklaması yapıldı.

Hollanda’da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, 3 Ekim’de yapılacağı açıklanan “Dördüncü Halk Ayaklanmasını” Lahey’den desteklemeye hazırlanıyor.

Lahey’deki Bulgaristan vatandaşlarının açıklamasında “30 yıl geçiş dönemi yeter! Bulgaristan’da normal demokratik yönetime ihtiyaç var. İnsanlar boğucu ekonomik yolsuzluk kapağı değil, normal kalkınma şartlarının sağlanmasını istiyor. Yolsuzluk ülkeyi yavaş yavaş ve kesin şekilde yok ediyor” denildi.

BNR

Reklamlar