Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Oktay, Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, meydana gelen olaylarda polislerin uygun şekilde müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

turk-polisiTeorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla polislere “uygulamalı durum eğitimi” verdiklerini belirten Oktay, eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Eğitim sonunda polislere katılım belgesi verildi.

“Arkadaşlar ve Komşular Arasında Sınır Tanımayan İç içe Geçmiş Kültür” projesi

Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında, Kırklareli Belediyesi ve Bulgaristan’nın Svilengrad Belediyesi tarafından yürütülen “Arkadaşlar ve Komşular Arasında Sınır Tanımayan İç içe Geçmiş Kültür” projesi tanıtıldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 647 bin 493 Avro bütçeli proje ile her iki ülkede kültür merkezleri inşa edilerek çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Proje ile her iki ülke insanlarının dostluklarının güçlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Çağlayan, Bulgaristan’da düzenlenen “Sınırları Olmayan Danslar ve Şarkılar Festivali” ile Kırklareli’de yapılan “Hasat ve Bereket Festivali”ni zenginleştirmek, geliştirmek ve tanıtmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

 

AA

Reklamlar