10. Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programı kapsamında bugün yapılan Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Meclisi toplantısında dünya yüzme şampiyonu Petır Stoyçev’e ve dünya halter şampiyonu Fedail Güler’e Momçilgrad Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine ilişkin teklif oybirliğiyle onaylandı. İki şampiyon da Momçilgrad doğumludur.

Dünya yüzme şampiyonu Petır Stoyçev’e ve dünya halter şampiyonu Fedail Güler’e Momçilgrad Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine ilişkin teklifler, Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan ve Momçilgrad Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin tarafından sunuldu. Tekliflerin gerekçesi olarak her ikisinin de spor alanında elde ettikleri üstün başarılarla Momçilgrad ve Bulgaristan’ın ününü arttırdığı gösterildi.

Meclis toplantısında Rodopi Masa Tenisi Spor Kulübü’ne ait salonların ünlü masa tenisi antrenörü Hasan Hocaoğlu ve Avrupa masa tenisi şampiyonu olan tek Bulgar Daniela Gergelçeva’nın adlarını taşımasına ilişkin karar da alındı.

Belediye Meclisi toplantısının başında bu yıl farklı ulusal şampiyonalarda başarılar elde eden Momçilgradlı genç sporcular podyuma çıktı. Rodopi Masa Tenisi Spor Kulübü’nün küçük yarışmacıları ve kız halter yarışmacılarına ödüller verildi. Genç sporcularla birlikte onların antrenörleri Melisa Hikmet ve Valentin Gemeciev de tebrik ve alkış topladılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar