Kaolinovo Belediyesinin Tıkaç, İzgrev, Kliment köylerinde Covid- 19 vakaları artıyor. Geçen hafta Tıkaç köyünde muayenehanesi olan ve komşu köylere de sağlık hizmeti sunan 80 yaşındaki sağlık memuru ve eşi  hayatını kaybetti. Sağlık memurunun virüs salgını göstermesine rağmen, köylerde sağlık hizmeti sunmaya devam etmiş. İki aylık bebek, da olmak üzere, bölgede koronavirüs vakaları arttı. “Hastaları şifalı bitkiler ve aspirin ile tedavi eden sağlık memuru” olarak adını duyuran sağlık görevlisi, sorumlu olmayı ve salgını hafife almamayı yeniden gündeme getirdi.

Eşiyle beraber Şumen Hastanesine kaldırılan “feldşer” sağlık memuru, bir gün ardından imza karşılığında oradan çıktı. Evine dönen ve koronavirüsü tespit edilen çiftten önce kadın, bir gün sonra da sağlık görevlisi erkek hayatını kaybetti.

BNR Türkçe Yayınlar Bölümünün uzun yıllardan beri sadık dinleyicisi olan, sık, sık mektup göndererek, kendi görüşlerini ve toplumsal hayatla ilgili fikirlerini beyan eden 80 yaşındaki sağlık görevlisine ve eşine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu süreçte Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov çok büyük özveriyle çalıştı. Nida Ahmedov bugün “Haftaya başlarken” programına konuk oldu ve son durumu değerlendirdi.

İzgrev köyü toplu karantinaya alınmıştı, Kliment ve Tıkaç’ta durum ciddiyetini koruyor. Hasta sayısı 58’e yükseldi. 8 kişi hastanede yatıyor. Onların arasında durumu ağır olan hastalar da var. Ne yazık ki vefat eden sağlık memuru ve eşinin olayına benzer yeni bir olay yaşandı.

Kliment köyü, 25.05.2020. Foto: Hikmet EfrahimYine oradan yaşlı bir çift kaldırıldıkları Şumen Hastanesinde kalmayı reddetti ve evlerine geri döndü.

Nida Ahmedov: “Yaşlılar, öleceksek kendi evimizde ölelim diyor ve onları hastanede tutamıyoruz” dedi.

Ahmedov, “Bu üç köyde durum çok ciddi. Çocuklar var, ölen ailenin torunlarının torunlarında virüs saptandı, hayatını kaybedenlerin sayısı üç oldu” diyerek, endişelerini dile getirdi.

22 Haziran Pazartesi günü itibariyle Kaolinovo’nun bu üç köyündeki durumu aktaran Nida Ahmedov’dan öğrendik.  

BNR

Reklamlar