Dünyanın en güçlü sporcusu Naim Süleymanoğlu’nun hayatını beyaz perdeye taşımaya hazırlanan “CEP HERKÜLÜ: NAİM SÜLEYMANOĞLU” filminin çekimleri Bulgaristan’da devam ediyor.

“CEP HERKÜLÜ: NAİM SÜLEYMANOĞLU” filminin Bulgaristan’daki çekimleri son sürat devam ederken, Mestanlı’daki sette basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile birlikte, Yapımcı Mustafa Uslu, Yönetmen Özer Feyzioğlu, oyuncular Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Batuhan Davutoğlu, Bora Kırkım, Faruk Güven ve Bulgaristan yürütücü yapımcısı Silvestar Lolov katıldı.

Basın toplantısında gözyaşları sel oldu

Filmin hazırlık aşamasından itibaren tüm dikkatlerini efsanevi sporcunun hayatına verip hazırlanan ekip, Bulgaristan’a gelip Naim Süleymanoğlu’nun doğup büyüdüğü topraklarda, ailesi, akrabaları, arkadaşları ve soydaşlarımızla konuşunca daha da çok etkilendiklerini, günlerdir yaşadıkları duygu yoğunluğunu anlatıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yapımcı Mustafa Uslu: “Naim Süleymanoğlu bizi mucizelere alıştırdı, bizlere çok güzel bir miras bıraktı”

“Filmimizle birlikte, tarihe tanıklık ediyoruz” diyerek sözlerine başlayan Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu; “Henüz iki yıl önce aramızdan ayrıldı Naim Süleymanoğlu. Senaryo aşamasında hayatının içine girip, kardeşi Muharrem abi, annesi Hatice anayla sohbet ettiğimizde gördük ki, çocukken de mucizeymiş ve mayasından belliymiş büyüdüğünde nasıl bir ‘adam’ olacağı” dedi. Sadece halkına evrensel insan haklarını yaşatabilmek, fikri hür, iradeleri hür olarak, kendi isimlerini kullanabilmeleri, ibadetlerini yapabilmeleri için kimsenin kaldıramayacağı yüklerin altına girdiğini söyleyen Uslu; “O, bizi mucizelere alıştırdı. Bize çok güzel bir miras bıraktı. Çok fedakarlıklar yapmış. Nasıl mı? Sadece kırdığı rekorları, madalyaları, ülkemizin dünyaya tanıtımı, ‘Türk gibi güçlü Cep Herkülü’ unvanını bırakması değil… Ülkemize gelen 350 bin tane pırlanta gibi soydaş bıraktı. Çocuk yaştan itibaren kaldırması imkansız yüklerin altına girdi ve tıpkı bizim gibi dünyayı da şaşırttı.” dedi.

Mustafa Uslu; “O aslan yürekli insan aramızdan ayrıldığında 50 yaşındaydı. Biz onu asla unutmayacağız. Elimizle dokunabileceğimiz kadar yakınız neredeyse Naim Süleymanoğlu’na, bugün kardeşi Muharrem Abimiz de aramızda. Bu hikayeyi, Muharrem Süleymanoğlu’nun çocukluk anılarını anlatan kitabın haklarını satın alarak yazdık. Muharrem Süleymanoğlu’ndan başka hiç kimse bize Naim kardeşimizi, çocukluğunu anlatamazdı” dedi.

Senaryosunu Barış Pirhasan’ın yazdığı, müziklerini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmi, 25 Ekim’de CGV Mars Dağıtım aracılığıyla vizyona girecek.

Reklamlar