lutfi-mestan-hoh-dpsRazgrad’da meydana gelen olaylar ile ilgili açıklama yapan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Başkanı Lütvi Mestan, HÖH Başkanı olarak seçim öncesi fiziki şiddet olaylarını kınadığını söyledi. Seçimlerin güç gösterisi yerine ‘Fikirler ve sloganlar yarışı’ olması gerektiğini aktaran Mestan, HÖH sempatizanlarının son derece toleranslı olduklarını ve hiçbir sempatizanın seçim kampanyasında bir başka parti sempatizanına saldırdığını kimsenin göremeyeceğini kaydetti.

Ancak Razgrad’da bu olayın gerçekleştiğini aktaran Mestan, “Ben skandalın tek taraflı verilmesini kabul etmiyorum. Haberleri okuduğumda başka bir parti taraftarının HÖH sempatizanları tarafından dövüldüğü anlaşılıyor. Ancak gerçek bambaşkadır. Kimse bu kişinin HÖH klübünde ne aradığı ve HÖH sempatizanlarını provoke etmek için onu oraya kimin gönderdiğini sormak hiç kimsenin aklına gelmiyor.” dedi. Kişinin agresiv durumlara yatkın olduğunu savunan Mestan, bu kişinin kulübün girişini kendi cipi ile kapattığını kaydetti.

Kendisinin ve arkadaşlarının bu olayı kınadığını belirten Mestan, diğer parti yandaşlarının HÖH kulüplerine karşı agresif tutumlar sergilememesi çağrısında bulundu.

 

Zaman BG

Reklamlar