Momçilgrad (Mestanlı) Kızılhaç Teşkilatı’nın ev sahipliğinde 8 Mayıs Dünya Kızılay Kızılhaç Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, toplu bir kutlama etkinliğine dönüştü. BÇK Kırcaali İl Teşkilatı tarafından düzenlenen kutlamaya BÇK üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Programda hizmetleri için altın madalya ile ödüllendirilen Momçilgrad Kızılhaç Teşkilatı’nın kuruluşun 90. yıldönümünden dolayı çifte kutlama yaşandı.

Dünya Kızılay Kızılhaç Günü, Momçilgrad Belediyesi ile aktif bir ortaklık içinde kasaba parkında farklı ve renkli gösterilerle kutlandı. Program, BÇK Kırcaali İl Teşkilatı’nın çok sayıdaki ortaklarının katılımıyla gerçekleştirildi. Momçilgrad Belediye Başkanı Müh. Sunay Hasan, programa katılanların Dünya Kızılay Kızılhaç Gününü tebrik etti, Kırcaali Valisi Nikola Çanev ise bir tebrik mesajı gönderdi. Vali mesajında, il çapındaki BÇK gönüllülerinin çabalarının sivil katılım, yüksek ahlak ve hümanizm örneği olduğunu kaydetti.

BÇK gönüllüleri, bağışçıları ve taraftarları ve kasaba sakinleri, kan bağışı kampanyasına katılma, Sveti Sveti Kiril ve Metodiy Turizm Lisesi öğrencileri olan BÇK Gençlik Kolları gönüllüleri tarafından hazırlanan “Dost Eline İhtiyaç Var” başlıklı çocuk resim sergisini ve “İyilikle Özçekimler” başlıklı özçekimleri gezme ve Momçilgrad İlçesi’nde dezavantajlı durumda olan çocuklara destek amaçlı Ekip 254 gönüllülerinin hazırladığı çocuk resimleri ve eserlere yer verilen hayır kermesine katılma imkanı buldular.

BÇK Kıraali İl Teşkilatı Başkanı Doç. Dr. Todor Çerkezov, katılımcılara hitaben tebrik konuşması yaptı. Programda önde gelen gönüllülere verdikleri hizmetler için BÇK Ulusal Kurulu tarafından ödüller sunuldu. Momçilgrad Belediye Çocuk Kompleksinin çatısı altındaki amatör folklor grupları ve Momçilgrad Türk Kültür, Sanat ve Etkileşim Derneğine (TÜRKSADER) bağlı Rodop Esintileri Halkoyunları Topluluğunun gösterileri ise izleyenleri mest etti.

Dünya Kızılay Kızılhaç Günü kutlama etkinliğinden hatıra olarak BÇK Kıraali İl Teşkilatı Başkanı ve Momçilgrad Belediye Başkanı, kasaba parkına eşsiz bir lale ağacı fidanı diktiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar