Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi, ev ortamında sunulan sosyal hizmetleri daha da geliştirecek. Bu, Momçilgrad ve Krumovgrad İlçeleri Yerel Girişim Grubu Derneği Yerel Gelişim Stratejisi doğrultusunda hibe desteği almaya hak kazanan 300 bin leva tutarında bir proje kapsamında olacak. “Bağımsız Hayat İçin Bütünleşik Bakım Hizmetleri” başlıklı proje kapsamında 13 ay süreliğine bir sosyal hizmet uzmanı ve sağlık uzmanının yanı sıra 12 ay süreliğine 20 kişisel asistan, 5 sosyal asistan ve 8 ev asistanı atanacak. Onlar, kendi kendine hizmet edemeyen engelli ve 65 yaş üstü yaşlılara yardımcı olacaklar.

Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, ”Ekibimizin, görev dönemimizin başında koyduğu hedeflerden biri, engelli ve yaşlı kişilerin yaşam kalitesini arttırmaktı. Momçilgrad kasabası ve daha küçük yerleşim yerlerinde ikamet eden yardıma muhtaç ilçe sakinlerini kapsayan ev ortamında sağlık ve bakım hizmetlerine erişim sağlamayı başardık. Bu, Momçilgrad Belediyesi Avrupa Birliği Projeler Şube Müdürlüğü çalışanları sayesinde mümkün oldu. Çünkü memurlarımız, sahip olduğu iyi fikirleri hayata geçirmeyi başarıyorlar. En önemlisi, hizmet geliştirme ve iyileştirme konusunda tutarlı bir politikamız var” diye kaydetti.

Belediye Başkanı, dezavantajlı konumda olanlara bakım hizmetinden başka projeler kapsamında Belediye İdaresi’nin çalışma çağındaki işsizlere iş imkanı sağladığını sözlerine ekledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar