Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Sunay Hasan’ın 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan’ın misafiri olması sonucunda iki belediye kardeşlik ilişkilerini yeniden canlandırıyor. İki belediye başkanı, iki belediye arasındaki ilişkilerin geleceği hakkında iki saatten fazla konuştu. Görüşmede Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin, Belediye Başkan Yardımcısı Aliye İbrahim ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Gençlik Kolları Momçilgrad İlçe Başkanı Ersin Ömer de hazır bulundular.

Sunay Hasan, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan’a iki belediye arasında yıllar içinde gerçekleştirilen ortak girişimler hakkında bilgi verdi.

Momçilgrad ve İzmit belediyeleri arasındaki kardeş şehir ilişkileri, resmi olarak 2006 yılında o zamanki belediye başkanları Erdinç Hayrulla ve Halil Yenice tarafından imzalanan kardeşlik protokolü ile kuruldu. İzmit Belediyesi’nin girişimi ve sağladığı kaynaklar ile Rodop kasabasının merkezinde saatli çeşme inşa edildi.

O dönemde Belediye Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Belediye Başkanı Sunay Hasan,”O zaman Momçilgrad’ın merkezinde müze sergisi, toplantı salonu ve idari ofisler bulunacak bir bina inşa etme fikri doğru ve proje hazırlandı” dedi. 2017 yılında o dönemdeki İzmit Belediye Başkanı, herhangi bir neden belirtmeden tek taraflı olarak Momçilgrad Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerini dondurma kararı aldı.

Sunay Hasan,”Fatma Kaplan ile yaptığımız görüşmeden memnunum. Momçilgrad ile İzmit arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. İki kardeş belediye arasında ortak girişimlerden ve tüm alanlarda gelecekte gerçekleştireceğimiz projelerden bahsettik.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar