Belediye Başkanı Sunay Hasan, Türkiye’den gelen üç heyetle görüşmeler gerçekleştirdi. Momçilgrad Belediyesi’nin kardeş şehri Bayramiç Belediyesi temsilcileriyle yapılan görüşmede gelecekte toplumsal hayatın çeşitli alanlarında ortak girişimler ele alındı. Görüşmenin odağı tarım ve özellikle meyve yetiştiriciliğiydi.

Sunay Hasan, “Bayramiç, topraklarında çok yıllık bitkiler yetiştirilen birçok tarla bulunan ve oradaki üreticilerin deneyimlerinin çiftçilerimiz için fayda sağlayabileceği bir belediyedir” diye kaydetti. Belediye Başkanı, kardeş belediye tarafından ziyaret edilmeye davet edildi ve ağustos ayının sonunda Bayramiç’i ziyaret edecek.

Bursa Nilüfer Belediyesi heyeti ile yapılan görüşmede Bursa Naim Süleymanoğlu Kültür ve Bilgi Merkezi’nin çevresinin düzenlenmesi konusu konuşuldu. Merkezi tanıtmak için ortak girişimlerin başlatılması konusunda bir anlaşmaya varıldı.

Sunay Hasan, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) heyeti ile de görüştü. Heyetle Türkiye’deki vatandaşlara yönelik idari hizmetleri optimize etme olanakları tartışıldı.

Sunay Hasan,” Momçilgrad Belediyesi olarak ilçe sınırları dışında yaşayan vatandaşlarımız için bir kolaylık olacak olan elektronik hizmetleri vermeye başlamayı düşünüyoruz. Bunun gerçekleşmesi sadece zaman meselesi” diye kanaat getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar