Bulgaristan Radyosu dinleyicileri için Razgrad ili İsperih Belediyesi Peçenitsa köyünden Mehmet Feraim’in ismi pek yabancı gelmiyor.

Tam bir yıl once kendisini, Deliorman’ın yetiştirdiği başarılı pehlivanlardan biri ve Avrupa ve dünya turnuvalarında ülkemizi gururla temsil eden bir güreşçi olarak tanıttık: 

Fakat Mehmet Feraim bugün Bulgaristan Radyosu mikrofonlarına başarılı bir çiftçi ve girişimci olarak konuştu.

Ailesiytle birlikte 30 dka tamamen organik çilek üreten genç çiftçi, “Bu yıl ilk yılımız. Babam çok yıldır bu işe hevesliydi. Bir yerde okumuş ve biz de çizdik, ettik hesap yaptık, 30 dka organik çilek yetiştirmeye karar verdik. Burada iddia ediyorum, organik çileklerin tadı çok bambaşka. Gerçek bir tat diyebilirim. Gerçi çok daha masraflıdır organik üretim. Özel hayan gübresi kullanılıyor ve bunu Pazarcik şehrinden ziraat uzmanının danışmanlığı ve kontrolü altında yapıyoruz” diyor.



Bugün en büyük sorununun işçi sıkıntısının olduğunu dile getiren Mehmet, “ne yazık ki, gençler çalışmak istemiyor. Bugün 5 ton çilek toplamamız gerekiyordu, fakat dün başlayan yağmurdan dolayı ancak 2 ton toplayabildik. 20 Haziran’a kadar işimiz var çilek tarlalarında” diye belirtiyor.

Ülkemizde tarımın ve tüm sektörlerin en büyük meydan okumalardan birinin pazar eksikliğinin olduğunu bilerek, organik çileklerini nereye sattıklarını da sorduk genç çiftçi Mehmet Feraim’e:



Topladığımız çilekleri Veliko Tarnovo şehrine götürüyor, oradan da Avrupa’da satılıyor.Veliko Tarnovo’da dev sanmayi tipi derin dondurucular var. Orada muhafaza ediliyor. Ama ikide bir organik olup olmadığını kontrol etmek için numuneler alınıyor” cevabını verirken Peçenitsa köyünün organik çileklerini tatmaya da herkesi davet etti başarılı sporcu ve bugün de başarılı çiftçi Mehmet Feraim!

Röportajın tamamını ekteki linkten dinleyebilirsiniz: 

BNR

Reklamlar