“Help Me Jones”, Kazakistanlı bir DJ ve prodüktör Konstantin Timoşenko ve Bulgar yönetmen ve aktör Marii Rosen tarafından kurulan bir düettir. İkisinin ortak çalışmalarına “Nasekomix”in back vokalisti Androniya Popova (Roni) katılıyor. Grubun stili, pop, new wave ve disco karışımı olarak nitelendirilebiliyor. Şarkılarında 20. yüzyılın 80’li yıllarının müziğinin güçlü etkisi hissediliyor. made-in-china-help-me-jonesin-yeni-albumuAktör ve yönetmen ve “Help Me Jonse” grubunun vokalisti ve söz yazarı Marii Rosen işte neler anlattı: “Konstantin Timoşenko ile uzun temasımızdan sonra şarkı söylemeye başladım. Kendisiyle Estonya’da tanıştık. Kendisi çok yetenekli bir besteci ve DJ. İkimiz tiyatroda da birlikte çalışıyoruz. Konstantin, gösterilerim için müzik yapıyor. “Help Me Jones” bir doğaçlama sonucu ortaya çıktı. Şarkılarımızın müziğini Kostya yaratıyor, sözlerini ise ben yazıyorum. Yaratıcılığımız, çevremizdeki dünyaya karşı ilgimizin ifadesidir. “Made İn China” albümünde yaptıklarımız da hoşumuza gitti. Bizim “Made in China” görüş açımız var. Birçok şeye bu etiketi koyabiliriz. Fikrimizce bu etiket çok yaygın olan ama kısa ömürlü olan her şeye koyulabiliyor. Bu projemizde İngilizce şarkıları var. Bundan başka Bulgarca şarkıları içeren diğer bir mini albümümüz de var. Adı, “Mrakıt Sveti” /Karanlık Aydındır/. İçindeki şarkılar diğerlerden farklıdır. Bunları bu yüzden karıştırmamaya karar verdik.”

Son zamanlarda Roni, Konstantin ve Marii, Sırbistan’daki EXİT Festival, Bulgaristan’daki Mellow Music Festival, ON!Fest, ACT Festival ve Sofya Film Festivali gibi çeşitli prestijli forumlara da katıldı. Şarkılarının bazılarınin video klipleri de var.

“Help Me Jones” grubundan Marii Rosen şunları paylaştı: “Sahnede kendimi en serbest hissediyorum. Eğer tiyatro oyuncusu veya yöneticisiysen bir çerçevenin içine giriyorsun. Oysa “Help Me Jones” grubuyla müzik sahnesinde ön plan yok. Her şey, şu an sahnede nasıl hissettiğimize ve seyircilerin tepkilerine bağlıdır. O açıdan her zaman istediğimi yapabilirim”.

“Help Me Jones” grubu için bir belgesel de var. “Help Me Jones: One Concert in Sofia” belgeseli, grubun bir konseri için hazırlık ve hayata geçirme aşamlarını, provaları temsil ediyor. Marii’in şiiri, Konstantin’in disco müziği ve backvokalist Androniya’nın büyüleyici sahne performansı, belgeseli heyecanlı bir yolculuk haline getiriyor.

Türkçesi: Rayna İvanova / Yazı: Sibila Lilova – BNR

Reklamlar