Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, ilçe merkezi ile Lübino (Ömerler) ve Latinka köyleri arasında bağlantı kuran Arda Nehri’nin sol kolu Küçük Arda Çayı üzerindeki tadilat yapılan köprünün açılışını yaptı. Resmi Murat, köprünü açılış kurdelesini Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Belediye Başkan yardımcıları İzzet Şaban ve Necmi Mümünhocov ve Lübino Köyü Muhtarı Sıtkı Ahmet ile birlikte kesti.

Köprünün tadilatı için yapılan harcamalar, Ardino Belediyesi’nin 2018 ve 2019 yılı bütçesinde sermaye giderleri için öngörülen ödeneklerle karşılandı.

Belediye Başkanı, yaptığı konuşmada, ”İlçe sınırları içindeki tüm yerleşim yerlerinin sorunlarını her zaman büyük bir anlayış ve sorumlulukla ele aldık. Bizim için küçük yerleşim yerine yapılan yatırım ile büyük yerleşim yerine yapılan yatırım aynı önemdedir. Doğal buzdolabı mağara olan Hladilnika Mağarası’na yakın bir mevkide bulunan köprü, Banite ilçesine bağlı Gılıbovo köyüne uzanan yeni yapılan orman yolunun yanı sıra Arda Nehri üzerindeki Şeytan Köprüsü ile bağlantı sağlıyor. Gelecekte de öncelikli olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çabalayacağız” diye kaydetti.

Gerçekleştirilen projenin geçmişine değinen Belediye Başkanı, “Köprü yenileme projesini finanse etmesi için Başbakanlık Bakanlıklar Arası Afet ve Acil Durumlar Komisyonu’na birçok kez başvurduk, ancak ne yazık ki olumlu bir cevap alamadık. Sonunda soruna sorumluluk bilinci ile yaklaşarak bütçeden kaynak ayırmak zorunda kaldık” dedi. Resmi Murat, yatırım yapılmasında emeği geçen ve duyarlılık gösteren tüm mesai arkadaşlarına içten teşekkürlerini sundu.

Geçen asrın 60’lı yıllarında inşa edilen köprünün hiç tadilatı yapılmamıştır. Tüm kirişler değiştirildi. Temeller güçlendirildi. Ulusal bayrağın renklerinde boyanan korkulukların yanı sıra yeni yol kaplama işi yapıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar