BNT’nin verdiği habere göre, Stara Planina’daki insan kurtarma çalışmaları dün akşam geç saatlere kadar sürdü. Arama-kurtarma ekibi mahsur kalıp yaralanan iki turisti sedye kullanarak taşıdı.

Sadece iki gün içinde Severen Cendem bölgesinde yedi kişi mahsur kaldı, birinin ayağı Jıltets tepesi yakınında kayınca kendisi 300 metre yükseklikten düştü. Dağ arama-kurtarma dairesinden yeni yılın ilk günlerinde meydana gelen bu olayların kışın dağdaki koşulları küçümsemekle uygun kış ekipmanlarının olmayışına bağlı olduğunu belirttiler. Dağ arama kurtarma dairesi müdürü İvan Peşev dağda meydana gelenleri yorumlarken: ‘ Hava ambulansları ihtiyacının anlaşılması için dağda kaç kişi yaşamını yitirmeli?’ dedi.

Dağ kurtarma ekipleri dün hayatını kaybeden turistin bedenini çıkarıp taşıma denemelerine devam etseler de çok şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyorlar. Karlovo belediye başkanı Emil Kabaivanov BNR’ye açıklamasında, Sopot’tan iki turistin de ölen kişinin yol arkadaşıyla birlikte bir dağ sığınma evinde bulunduklarını söyledi. Kötü meteorolojik koşullardan dolayı onların bugün dağdan taşınıp taşınmayacakları belli değil.

BNR

Reklamlar