Gelenek üzere son 20 yıldır Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH-DPS) seçilen Kırcaali iline bağlı ilçe belediye başkanları ve parti aktivistleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde kutlamak için bir araya geliyorlar. Bu yılki bayram kutlamasına Ardino (Eğridere) ev sahipliği yaptı. kircaalideki-belediye-baskanlari-bayramlasmasi
Perla restoranında düzenlenen bayram kutlamasını T.C. Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ahmet Keloğlu, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Kırcaali Vali Yardımcısı Musa Yusuf, HÖH İl Teşkilatı Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, il ve ilçe belediye başkanları, yerel Meclis başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları şereflendirdiler.

Ayrıca kutlamada HÖH Gençlik Kolları Kırcaali İl Teşkilatı Başkanı Bayram Bayram, Büyük Millet Meclisi ve 36. Millet Meclisi’nde Eski Milletvekili Hasan Ali ve Siyasi Tutuklular Vakfı Başkanı Halil Rasim da hazır bulundular.

Konukları Ardino Belediye yönetimi ve HÖH Ardino İlçe Teşkilatı Başkanı İzzet Şaban karşıladı.

Resmi Murat yaptığı tebrik konuşmasında, “Bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan daima büyük şeref duymaktayız. Ardino’yu ziyaretiniz ilçenin gelecekte gelişimiyle ilgili çok önemli olaylara denk gelmektedir” diye ifade etti. Başkan Murat, Belediye yönetimi adına kutlamaya katılan herkesin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Kurban Bayramın insanları birleştiren ve Allah’a yaklaştıran özelliği olduğunu kaydetti. Sayın Ahmet, “Toplumda barışın korunmasını sağlayalım” diye çağrıda bulundu.

Görüşmede Kırcaali Bölge Müftüsü tarafından sağlık, bereket ve güzel dileklerde bulunulan dua yapıldı.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar