Podkrepa Emek Konfederasyonu Kırcaali Bölge Şubesi Başkanı Veselin İliev, sendika üyelerinin, Uluslararası Dünya Günü arifesinde Borovitsa (Çamdere) Barajı havzasını temizleyeceklerini bildirdi.

Kırcaali Su ve Kanalizasyon Şirketi’nde (VİK) çalışan sendika üyeleri, Kırcaali Belediyesi’nin çağrısına uyarak, daha temiz şehir ve çevreye yönelik yapılacak temizlik çalışmalarına katılacaklar. Sendika üyeleri, VİK Müdürü Müh. Slavço Slavkov’un önünde her yıl Borovitsa Barajı havzasını temizleyeceklerini söylediler.

İliev, geçen yıl mesai arkadaşlarıyla birlikte böyle bir temizlik çalışması yaptıklarını belirtti. İliev, “Sonbahar ve kış aylarında sellerin getirdiği birçok ağacın kıyılarda birikmesi, çürümesi ve içme suyu kalitesini bozmasından dolayı temizlik gereklidir. Baraj duvarında iki tane görevli var, ama onlar kirlilikle başa çıkma güçte değiller” diye ifade etti.

Bu yılki temizlik çalışmasına 20 üye katılacak. Kepçe makinesi ve iki kamyon temin edilecektir. Podkrepa Emek Konfederasyonu Kırcaali Bölge Şubesi, çuval ve eldivenler sağlayacak. Eldivenler ve çuvallar, evsel atıkların toplanmasında kullanılacak.

VİK’te çalışan sendika üyeleri, Ençets (Salman) köyü yakınlarındaki içme suyu arıtma tesisi ve Kırcaali şehri yakınlarındaki Atıksu Arıtma Tesisi çevresindeki bölgeleri de temizlemeyi üstlendiler.

Veselin İliev, tüm Podkrepa Emek Konfederasyonu

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar