Gümülcine Makas sınır kapısının açılmasıyla birbirine komşu olan Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları arasında gidiş-gelişler hızlandı. kircaali-muftusunden-gumulcine-muftulugune-ziyaret

Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed, Vekili Erhan Recep, vaizleri Enver Nasuf ve Kırcaali Camii Derneği Başkanı Abdullah Şevki’den oluşan bir heyetle beraber, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ettiler, hizmet sahalarıyla ilgili fikir teatisinde ve alışverişinde bulundular.

Cuma namazını Eski Cami‘de kılan heyet, (sınır kapısının açılmasıyla) bundan böyle daha sıklıkla bir araya gelme, program ve etkinliklerde birlikte olmanın imkanlarının değerlendirilmesi gerektiği görüşlerini paylaştılar.

Namaz öncesinde Tarihi Eski Camii’de cemaate hitap eden Kırcaali Müftüsü cemaati Kırcaali halkı adına selamladı, Kırcaali’ye davet etti ve uhuvvet konusunu ( İslam kardeşliğini ) yorumladı. İlgi alakadan dolayı Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’e teşekkür etti, İadeyi ziyaret için Kırcaali’ye beklediklerini ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar