İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satılan alan Hayat Holding bünyesindeki Kastamonu Entegre, 150 milyon euro yatırımla mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha üretimi yapacak. Şirketin aynı yıl Fransa’da satın aldığı yonga tesisine üretimini ise Bulgaristan’a taşıdı ve buradaki üretim 2019 yılında başlayacak.

Ağaç bazlı panel sektörünün öncüsü Kastamonu Entegre’nin hızlı büyümesini sürdürdüğünü belirten CEO Haluk Yıldız, 2017 yılında yüzde 13 büyüyen şirketin yeni yatırımla birlikte 2018’de yüzde 20 büyümeyi öngördüğünü söyledi.

2017 yılında 512 milyon doları yurt dışı faaliyetlerden kaynaklanmak üzere 1.2 milyar dolarlık ciro elde ettiklerini belirten Yıldız, toplam 5 milyon m3 ahşap levha üretim kapasitesine sahip güçlü bir şirket olduklarını bildirdi.

Mobilya sektöründe KDV indirimine gidilmesi ve ertelenen taleplerin 2017’ye kayması ve seçimsiz dönemin, sektörün büyümesini tetikleyen unsurlar olduğunu ifade eden Haluk Yıldız, bu dönemde yapıkları yatırımla, 2018 yılında dünya mobilya sektörünün kalbi İtalya’da üretim yapmaya hazırlandıkları bilgisini verdi.

Farklı coğrafyalarda iş geliştirmeye odaklandıklarını ve 2017’de İtalya’nın üçüncü yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın aldıklarını ifade eden Haluk Yıldız, modernizasyon yatırımının ardından bu yılın ilk yarısında üretime başlayacaklarını kaydetti.

Bu yatırımla İtalya’da yüzde 20 pazar payı hedeflediklerini söyleyen Yıldız, “Bu satın alma ile birlikte şirketimizin üretim haritasına İtalya’yı eklemenin gururunu yaşarken, mobilya sektörünün kalbinde, İtalya’da üretim yapacak olmanın heyecanı içinde olduğumuzu vurgulamak isterim. Satın alınan tesislerin 2018 yılından itibaren devreye alınması ile birlikte orta vadede şirketimiz toplam 5.8 milyon m3/yıl üretim kapasitesiyle global pazardaki konumunu güçlendirecek” diye konuştu.

2017’de Fransa’da da Darbo şirketine ait 500 bin m3/yıl kapasiteli yonga levha üretim hattı satın aldıkları bilgisini veren Haluk Yıldız, buradaki üretim hattını Bulgaristan’a taşıdıklarını, üretimin de 2019’da başlayacağını söyledi.

 

Yeşim ARDIÇ, Dünya

Reklamlar