Haskovo’nun (Hasköy) Karamantsi (Karamanlar) köyündeki Burya Güreş Kulübü oyuncusu Adil Mehmedali, Burgaz şehrinde düzenlenen Bulgaristan 15-16 Yaş Güreş Şampiyonası’nda 80 kg kategorisinde şampiyon oldu.

Son 2-3 yılda genç boksörleri büyük başarılar elde eden Burya Güreş Kulübü’nde antrenörlük yapan Ceyhan Tefik , bazı başarı elde eden güreşçileri kulübün tüm güreşçilerini ileriye götürdüğünü kaydetti. Antrenör, 2017 ve 2018’da Bulgaristan şampiyonu olan Murat İlyaz’ın ve Berkay Tefik’in performanslarını sürdürdükleri takdirde 1-2 yıl içinde Avrupa ve dünya şampiyonalarından madalyalarla dönmelerinin beklenebileceğini söyledi.

Ceyhan Tefik, ”Kullübümüzün oyuncuları arasında toplam üç altın, iki gümüş ve dört bronz madalya sahibi olan güreşçilerimiz var. Uluslararası yarışma ve turnuvalarda da birçok madalya kazandık. Geçen yıl genç erkekler kategorisinde yarışan iki şampiyonumuz bu yıl artık yıldızlar kategorisinde yarışacaklar. Kalan diğer en iyi yarışmacılarımız daha küçük yaşlardadır” dedi.

Burya Güreş Kulübü antrenmanlarına yaklaşık 26 çocuk katılıyor, bu yüzden salon tıklım tıklım doluyor.

Ceyhan Tefik,”Benim ilk antrenörüm Dimitır Nınçev idi. Diğer antrenörlerim İvan Dinkov ve Ali Mehmedov idi. Benim ailemde de Bulgaristan güreş milli takımına dahil edilen güreşçiler var” diye anlattı. Ceyhan Tefik, Haskovo ve Dimitrovgrad (Kayacık) şehirlerinin profesyonel güreş takımlarında oynadı.

Karamantsi Burya Güreş Kulübü’nün sponsorunun Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümün İskender olduğunu kaydeden Ceyhan Tefik, İskender’in çocuklar ve spor için daima para olması gerektiğini söylediğini aktardı. Güreş antrenörü,”Para problemimiz yoksa çocukları daha fazla turnuvaya ve yarışmaya götürebiliyoruz. Böylece onların özgüveni artıyor ve güreş yarışmalarında daha çok başarı elde etmeye başlıyorlar. Yılda sadece iki yarışmaya katılarak hiçbir başarı elde edilmiyor” diye ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar