Çernooçene’nin (Yenipazar) Kableşkovo (Şabanlar) köyünde kanalizasyon şebekesi projesinin temel atma töreni yapıldı. Törende Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, projeyi uygulayan şirketin temsilcileri, Belediye yetkilileri, köy muhtarı Güner Mehmet, bölgenin ileri gelenleri ve vatandaşlar hazır bulundular.

Projeye ilişkin inşaat ve montaj işleri tamamlanınca köydeki 100’ü aşkın hane evsel atık su şebeke hattına dahil edilecek. Kableşkovo köyünün nüfusu 400’den fazla kişidir.

Tesis, 2017 yılında inşa edilen ve devreye sokulan Çernooçene ve Novi Pazar kanalizasyon şebekesine bağlanacak.

Proje, 2019 yılı Çernooçene Belediye bütçesinde sermaye giderleri kapsamında yapılacak ödeme listesinde yer alıyor.

Kableşkovo köy muhtarı Güner Mehmet, şahsı ve köy halkı adına Çernooçene belediye yönetimine projenin gerçekleştirilmesi ve taahhütlerin yerine getirilmesinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Aydın Osman, “Sakinleri tarafından yıllarca beklenen bu tesisin tamamlanmasıyla fosseptik çukurların kullanımı ortadan kalkacak ve köydeki yaşam koşullarını ve çevre kalitesini iyileştireceğiz” dedi.

Projeyle ilçe merkezi ve çevresindeki yerleşim yerlerinde atık su altyapı inşaatı tamamlanıyor. Çernooçene’de inşa edilen konutların artmasından dolayı Çernooçene, Novi Pazar, Kableşkovo, Pryaporets (Bayraktar Mahalle) ve Srednevo (Orta Mahalle) köyleri arasındaki sınırlar kalkmış durumda ve bu köyler ilçe merkezinin semtleri haline gelmeye başladı.

Aydın Osman, belediyenin temel hedefinin, yerleşim yerlerinde yaşam ortamını iyileştirmek ve onları yaşanacak daha iyi bir yer haline getirmek olduğunu vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar